Lønn og arbeidsvilkår

Tekna jobber for å styrke medlemmens lønns- og arbeidsvilkår. Se hva vi kan hjelpe deg med.

Sentralt for Teknas lønnspolitikk er at vi mener at lønnsdannelsen bør skje gjennom lokale kollektive forhandlinger. Dette betyr at grupper av Tekna-medlemmer forhandler i hver enkelt virksomhet, med de rammebetingelsene som finnes der.

Aktuelt om lønn og arbeidsliv

 • Det viktigste forhandlingskortet vårt

  Det viktigste forhandlingskortet vårt

  Publisert: 05. oktober 2018
  – Jo flere som svarer på Teknas lønnsundersøkelse, jo mer nøyaktig og riktig blir lønnsstatistikken. Og jo bedre blir den som verktøy for oss i forhandlinger. Kan vi vise til høy svarprosent, er arbeidsgiver mer åpen for å ta den til etterretning, sier leder av Tekna-gruppa i Technip Norge AS, Ines Sulentic.
 • Gruer du deg til lønnssamtalen– vær åpen om at det er vanskelig

  Gruer du deg til lønnssamtalen– vær åpen om at det er vanskelig

  Publisert: 02. oktober 2018
  Angsten over å være for lavt lønnet kan svekke manges selvbilde i årevis. Skal du i lønnssamtale, så vær åpen om det oppleves vanskelig, skap en god atmosfære, tenk strategisk og ikke tøm deg for argumenter i starten.
 • – Ikke skummelt å bytte jobb eller sektor

  – Ikke skummelt å bytte jobb eller sektor

  Publisert: 25. mai 2018
  – Det er mange muligheter der ute, bare man tør å prøve, oppdaget Angela Marie Miller (59), som har byttet jobb flere ganger avhengig av hvor hun har vært i livsløpet – som småbarnsmor og fordi hun trengte bedre økonomi.
 • De erfarne får svi for de ferskes lønnsfest

  De erfarne får svi for de ferskes lønnsfest

  Publisert: 14. desember 2017
  En næring i vekst, høy aktivitet og sterk konkurranse om de beste nyutdannede skrur begynnerlønningene opp. – Det får de erfarne sivilingeniørene svi for, mener Tekna-tillitsvalgt i Norconsult, Harald Trosvik.
 • Ny modell, men lite penger

  Ny modell, men lite penger

  Publisert: 14. desember 2017
  For første gang ble det i høst gjennomført lokale kollektive lønnsforhandlinger i Skatteetaten. Borte er lønntabell og lønnstrinn. – En god test, synes Tekna-tillitsvalgt Thomas Julius Rigvår, men lite penger å fordele.

Lønnssamtalen

AK-tillegget

I Tekna-sammenheng kan du fort møte begrepet alders- og kvalifikasjonstillegg (AK-tillegg) Her kan du se en video som forklarer hva AK betyr når du skal forhandle lønn.

Sist oppdatert: 7. desember 2018