Tekna har et mangfoldig og godt tilbud for deg. På denne siden har vi samlet informasjon som det kan være nyttig å kjenne til.

Et av tilbudene du kan benytte deg av, er vår juridiske vakttelefon. Gjennom denne kommer du enkelt i kontakt med erfarne advokater og jurister som du kan spørre om juridiske forhold rundt ansettelsesforholdet ditt.

Kanskje du lurer på arbeidsgiver kan nekte deg overtidsbetaling? Eller at du trenger hjelp i en oppsigelsessak? Her kan du får hjelp i alt fra enkle problemstillinger til større saker. I noen tilfeller følger vi sakene helt inn i rettsapparatet. Vi har også egne advokater som jobber med privatrettslige saker, som f.eks arv, familierett og boligrett.  

Som enkeltmedlem forhandler du lønn på egenhånd. Vi har derfor utarbeidet en rekke artikler og en film som du kan bruke i forbindelse med forberedelsene til lønnssamtalen. Hvis du er usikker på noe, kan du også ringe juridisk vakttelefon, idet Tekna også har rådgivere som jobber med lønns- og forhandlingsspørsmål. Vi har også en rekke kurs og nettverk som du kan melde deg på og inn i.

Lønnssamtalen

 

Hvis du er gründer eller selvstendig næringsdrivende har vi egne forsikrings- og banktjenester, juridisk rådgivning, mentorordning, faglige nettverk og kurs for deg som driver egen bedrift. Gjennom mentorordningen kan du møte et Tekna-medlem som selv driver egen virksomhet og som har erfaring fra etablering og drift av slik virksomhet. Av mentoren vil du kunne få råd du ikke kan lese deg til. Er dette noe for deg, kan du ta kontakt med oss, så vil vi formidle kontakt. 

Teknas podkast om arbeidsliv

«Ni til fem» er en podkast om jobb, juss og karriere, utviklet av Tekna – fagforeningen for deg med master i naturvitenskap, realfag og teknologi, i samarbeid med Newslab.

Lover og rettigheter

Våre advokater og rådgivere har satt sammen en samling artikler som dekker ofte stilte spørsmål om lønn, omstilling, ferie og andre temaer.

Aktuelt

 • Unngå disse fire feilene i lønnssamtalen

  Unngå disse fire feilene i lønnssamtalen

  Publisert: 05. desember 2018
  Alle ansatte bør ha en årlig samtale om lønn. Det blir fort årets viktigste prat, og derfor bør du være godt forberedt.
 • Podkast: En verden uten fagforeninger – hvordan ville den ha vært?

  Podkast: En verden uten fagforeninger – hvordan ville den ha vært?

  Publisert: 16. desember 2019
  Hvordan ville verden ha sett ut dersom det ikke fantes fagforeninger? Ville du ha merket en forskjell, tror du? I så fall, på hvilken måte da? Og hvorfor er egentlig folk medlemmer i en fagforening, og hva kan en tillitsvalgt gjøre for deg?
 • Podkast: Bør jeg bli leder?

  Podkast: Bør jeg bli leder?

  Publisert: 30. oktober 2019
  Har du noen gang vurdert å bli leder, men er redd for å gi opp faget ditt? Er du kanskje litt introvert, har du beslutningsvegring, eller oppfattes du allerede i dag som litt for sjefete? Har du da et lederpotensiale? Få svaret i podkasten Tekna Ni til fem!
 • Podkast: Hvordan finne balansen mellom jobb og småbarnsliv?

  Podkast: Hvordan finne balansen mellom jobb og småbarnsliv?

  Publisert: 30. oktober 2019
  Få gode råd fra arbeidspsykolog Jan Martin Berge, innsikt i regelverket med Tekna-jurist Anette Moldrem og Teknas karriererådgiver Mette Katrine Meinert. I studio møter du også reporter Joakim Nyquist og programleder Vibeke Vesterhagen.
 • Podkast: I foreldrepermisjon – hva kan sjefen forvente av deg?

  Podkast: I foreldrepermisjon – hva kan sjefen forvente av deg?

  Publisert: 30. oktober 2019
  Hør forsker og fersk pappa Borgar Aamaas fortelle, og få gode råd fra arbeidspsykolog Jan Martin Berge om livet hjemme i foreldrepermisjon. I studio møter du Tekna-jurist Anette Moldrem, Teknas karriererådgiver Mette Katrine Meinert, reporter Joakim Nyquist og programleder Vibeke Vesterhagen.
 • Podkast: Jobb & juss – dette må du vite før du får barn

  Podkast: Jobb & juss – dette må du vite før du får barn

  Publisert: 30. oktober 2019
  Hva skjer med livet på jobb når du planlegger å få barn? Hvilke avklaringer bør du gjøre med arbeidsgiver før du går i permisjon og hvilke rettigheter har du? Og hvordan planlegger du karrieren din videre?
 • Podkast: Arbeidsavtalen – hør dette før du skriver under

  Podkast: Arbeidsavtalen – hør dette før du skriver under

  Publisert: 25. oktober 2019
  Arbeidsavtalen: Hvor nøye finleste du arbeidsavtalen din før du signerte? Kanskje var du bare opptatt av å skrive under så fort du kunne, for du ville jo bare ha jobben? I denne episoden av Ni til fem får du vite hva du bør være oppmerksom på før du skriver under på en jobbkontrakt!

Aktuelle kurs og arrangementer

For tiden ingen publiserte arrangementer.

Sist oppdatert: 11. november 2019