Tekna har et mangfoldig og godt tilbud for deg. På denne siden har vi samlet informasjon som det kan være nyttig å kjenne til.

Et av tilbudene du kan benytte deg av, er vår juridiske vakttelefon. Gjennom denne kommer du enkelt i kontakt med erfarne advokater og jurister som du kan spørre om juridiske forhold rundt ansettelsesforholdet ditt.

Kanskje du lurer på arbeidsgiver kan nekte deg overtidsbetaling? Eller at du trenger hjelp i en oppsigelsessak? Her kan du får hjelp i alt fra enkle problemstillinger til større saker. I noen tilfeller følger vi sakene helt inn i rettsapparatet. Vi har også egne advokater som jobber med privatrettslige saker, som f.eks arv, familierett og boligrett.  

Som enkeltmedlem forhandler du lønn på egenhånd. Vi har derfor utarbeidet en rekke artikler og en film som du kan bruke i forbindelse med forberedelsene til lønnssamtalen. Hvis du er usikker på noe, kan du også ringe juridisk vakttelefon, idet Tekna også har rådgivere som jobber med lønns- og forhandlingsspørsmål. Vi har også en rekke kurs og nettverk som du kan melde deg på og inn i.

Lønnssamtalen

 

Hvis du er gründer eller selvstendig næringsdrivende har vi egne forsikrings- og banktjenester, juridisk rådgivning, mentorordning, faglige nettverk og kurs for deg som driver egen bedrift. Gjennom mentorordningen kan du møte et Tekna-medlem som selv driver egen virksomhet og som har erfaring fra etablering og drift av slik virksomhet. Av mentoren vil du kunne få råd du ikke kan lese deg til. Er dette noe for deg, kan du ta kontakt med oss, så vil vi formidle kontakt. 

Teknas podkast om arbeidsliv

Organisert er en podkast om jobb, juss og karriere, utviklet av Tekna – fagforeningen for deg med master i naturvitenskap, realfag og teknologi, i samarbeid med Newslab.

Lover og rettigheter

Våre advokater og rådgivere har satt sammen en samling artikler som dekker ofte stilte spørsmål om lønn, omstilling, ferie og andre temaer.

Aktuelt

Aktuelle kurs og arrangementer

For tiden ingen publiserte arrangementer.

Sist oppdatert: tirsdag 3. mai 2022