Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Råd og tips

Kom i gang med medlemskapet i Tekna

Publisert: 15. sep. 2023

Har du kommet i gang med å benytte medlemsfordelene dine i Tekna? Her finner du en alfabetisk liste over tilbud og tjenester, hvor du henvender deg og hva du kan gjøre selv på min profil.

Du kan styre hvilke e-poster du mottar fra oss på Min profil. Du logger inn med den e-postadressen du har registrert hos oss som brukernavn. Flere av tjenestene våre, som f.eks. å se lønnsstatistikken eller bruke CV-byggeren, krever også innlogging.

Hvis du har spørsmål kan du chatte med oss her på tekna.no, bruke kontaktskjemaet i bunnen av siden, sende e-post til [email protected] eller ringe oss på 22 94 75 00.

Hva: Våre dyktige jurister leser gjerne gjennom arbeidskontrakten din før du signerer. Spørsmål om arbeidskontrakt blir besvart etter 1-2 arbeidsdager.

Hvordan: Dersom du ønsker gjennomlesing av kontrakt, sender du den til [email protected]. Les mer om juridisk bistand, eller se vår artikkelsamling med svar på ofte stilte spørsmål her

Hva: Hvis du i nettbanken din har takket generelt ja til å motta elektroniske fakturaer, vil fakturaen fra oss dukke opp i nettbanken din. Hvis du i tillegg har takket ja til fakturaer i Vipps, vil den dukke opp der. Hvis ingen av delene, anbefaler vi at du oppretter en avtalegiroavtale med oss, for å slippe å få fakturaer i posten. 

Hvordan: Opprett avtalegiro med oss her.

Tekna har signert ny avtale om banktjenester med Handelsbanken. Vi gleder oss til å informere om de konkurransedyktige betingelsene og kundeopplevelsen som venter våre medlemmer når avtalen trer i kraft 1. januar 2024.

Les mer om den nye bankavtalen.

Hva: I Tekna får du to for én: Vi er både en fagforening og en faglig forening. Vi har et antall fagnettverk som arrangerer møter og debatter. Delta eller bidra selv!

Hvordan: Se oversikt over fagnettverkene her. Bli med i fagnettverkene ved å huke av på Min profil. Det koster selvsagt ikke noe ekstra når du er medlem.

Hva: Gjensidige Forsikring har vært vår samarbeidspartner gjennom mange år, og mer enn 70 % av medlemmene våre bruker dette tilbudet.
Personforsikringene våre er det beste med avtalen. Sjekk hvordan du kan trygge deg selv og dem du er glad i med blant annet Tekna Uføreforsikring Plus og Tekna Livsforsikring.
Se også hvilke betingelser og priser du kan få på bil, innbo og reise. Det er enkelt å bytte forsikringsselskap, så her kan du raskt spare mange penger!
Husk at Gjensidige betaler utbytte til sine kunder - noe som også bør være med i regnestykket ditt.

Hvordan: Les mer om medlemstilbudene på Teknas egen side hos Gjensidige Forsikring. Er du under 30 år, finner du noen ekstra gode tilbud her. Hvis du allerede er Gjensidige-kunde når du blir Tekna-medlem, får du Tekna-rabattene automatisk.

Hva: Du får inntil 7700 kr (i 2023) i fradragsberettiget beløp for medlemskontingenten. Vi ordner dette for deg, men sjekk gjerne selvangivelsen din.

Hvordan: Sjekk at riktig fratrekk er kommet på selvangivelsen din.

Hva: Ønsker du å bidra? Har du forslag og idéer til arrangementer i din lokale Tekna-avdeling eller ønsker du å opprette Tekna-gruppe på din arbeidsplass? (Dere må være minst tre Tekna-medlemmer). Kunne du tenke deg å bli tillitsvalgt?

Hvordan: Les mer om tillitsvalgtrollen og hvordan bli tillitsvalgt her.

Hva: Mange av Teknas medlemmer er gründere. Du kan få gründerrabatt på kontingenten de to første årene etter oppstart dersom du har mindre enn 50% lønnet stilling et annet sted.

Hvordan: Send søknad om rabatt her

Hva: For å være sikker på å ikke gå glipp av noe relevant: kryss av for dine faglige interesser og vedlikehold samtykker på Min profil.

Hvordan: På Min profil og Interesser angir du hvilke fagområder du eventuelt ønsker å motta e-post om. For å takke nei til kurstilbud generelt, eller stoppe nyhetsbrev fra den lokale Tekna-avdelingen din, går du til Min profil og Samtykker.

Hva: På jakt etter ny jobb? Vi hjelper deg med CV, søknad og LinkedIn-profil. På jobbsøkerportalen vår finner du dessuten mange tips til forberedelser og gjennomføring av jobbintervjuet.

Hvordan: Bruk vår CV-bygger med innebygde råd og tips. Send inn CV og søknad via CV-byggeren eller til [email protected] , så går en av våre rådgivere gjennom og gir deg tips. Du får svar innen 2 uker.

Gode og nyttige tips om jobbsøking har vi samlet her.

Hva: Teknas erfarne advokater og jurister hjelper deg med råd om lønn, arbeidskontrakt, omstilling, permitteringer, oppsigelse, sykemelding, pensjon, immaterielle rettigheter. Hjelpen er gratis og kun for medlemmer. Råd, tips og veiledning får du fra dag én. For å få mer omfattende juridisk bistand, må du ha vært medlem i seks måneder.

Som medlem får du også privatrettslig hjelp innen områder som familie, arv, kjøpsrett, boligrett med mer.  

Hvordan: Les mer om det juridiske tilbudet vårt her. Du tar kontakt via vakttelefonen 22 94 75 00 mandag-fredag 9-15, eller ved å sende e-post til [email protected].

Privatrettslige henvendelser sendes til [email protected].

Hva: Hvis du er permittert eller arbeidsledig kan du få fritak fra medlemskontingenten i den perioden permitteringen eller arbeidsledigheten varer. Det samme gjelder medlemmer i omsorgspermisjon eller verneplikt. Gifte/samboende får begge 25% rabatt på kontingenten. Pensjonister, doktorgradsstudenter, uføre og gründere kan også få rabatter.

Hvordan: Se oversikt over kontingentrabatter her. For å få rabatt, må du sende inn skjema.

Hva: Ikke la utdanningen din gå ut på dato, men hold deg oppdatert og treff andre i din bransje. Tekna er en stor kurs- og konferanseaktør, og som medlem får du selvsagt rabatt.

Hvordan: Se liste over/meld deg på de mest populære kursene og konferansene her. 

Hva: Mange Tekna-medlemmer er ledere. Hvis du kommer i en dobbeltrolle i forbindelse med forhandlingene, kan du melde deg ut av bedriftsgruppen, men fortsatt benytte alle de andre medlemstilbudene våre. 

Hvordan: Se vårt tilbud til ledere her. Dersom du ønsker å melde deg ut av Tekna-gruppen på din arbeidsplass, melder du fra til leder av gruppen – se Min profil og menypunktet Tekna på min arbeidsplass.

Hva: Teknas hovedkontor ligger i Oslo, men vi har 32 lokale Tekna-avdelinger fra nord til sør som organiserer Tekna-aktiviteter i nærheten av der du bor. Du finner din lokale Tekna-avdeling på Min profil. Du har møte- og stemmerett på årsmøtet i din lokale Tekna-avdeling

Hvordan: Se oversikt over arrangementer og møter i den lokalavdelingen du tilhører her; du finner hvilken avdeling du tilhører på Min profil. 

Hva: Jobber du på en arbeidsplass der Tekna har bedriftsgruppe (Tekna-gruppe), blir du automatisk innmeldt i denne gruppa hvis du er medlem i Tekna. Tekna-gruppa bidrar til å sikre deg rettigheter, innflytelse og gode betingelser. Med Tekna-gruppe kan dere kreve en tariffavtale med bedriften. Gjennom tariffavtalen får dere drøftingsrett i viktige spørsmål som gjelder arbeidsvilkår og forhandlingsrett på lønn. Uten tariffavtale kan bedriften ensidig bestemme disse tingene.

Som medlem har du dessuten tilgang til Teknas lønnsstatistikk – det beste sammenligningsverktøyet for deg med en master innen tekniske eller naturvitenskapelige fag.

Hvordan: Les mer om lønn og lønnsforhandling her, og se hvem som er din tillitsvalgt på Min profil.

Hva: Som medlem av Tekna har du sikret deg tilgang til Teknas lønnsstatistikk – det beste sammenligningsverktøyet på markedet for deg med master, og det riktige verktøyet i lønnssamtalen. Uansett om du har årlig lønnssamtale nedfelt i arbeidskontrakten din eller ikke, kan du be om en slik samtale. På medlemssidene finner du mange gode tips om hvordan gjennomføre lønnssamtalen. Våre jurister kan svare på spørsmål og gi råd om lønn.

Hvordan: Se Teknas lønnsstatistikk for medlemmer her. Hør på vår podkast om lønnssamtalen. Denne artikkelen om feil å unngå i lønnssamtalen er også nyttig.

For råd om lønn kontakt [email protected] eller ring 22 94 75 00 kl. 9-15 alle arbeidsdager.

NB! Hvis dere er 3 Tekna-medlemmer eller fler på din arbeidsplass, kan dere opprette en Tekna-gruppe. Les mer om hvordan opprette her.

Hva: Du kan sjekke hvordan du ligger an lønnsmessig med Teknas lønnskalkulator, som baserer seg på Teknas lønnsstatistikk.

Hvordan: Sjekk ut lønnskalkulatoren vår her.

Hva: Tekna gjennomfører en lønnsundersøkelse blant alle yrkesaktive medlemmer hver høst, og utarbeider statistikker på bakgrunn av dataene som samles inn. Statistikken publiseres på tekna.no i starten av desember hvert år, og er et viktig underlag for lønnsforhandlingene påfølgende vår. Lønnsstatistikken er også ditt viktigste verktøy når du forhandler lønnen din individuelt.

Hvordan: Se Teknas lønnsstatistikk for medlemmer her

Hva: Hver måned sender vi alle medlemmer et nyhetsbrev på e-post, hvor vi holder deg orientert om politiske saker og hva som skjer i foreningen.

Hvordan: Sendes til den e-postadressen du har registrert hos oss ca. én gang per måned.

Hva: Ditt medlemsnummer kan du av og til trenge å oppgi. Du finner det nederst i de fleste e-poster fra oss eller på Min profil.

Hvordan: Se Min profil

Hva: Medlemskapet ditt gjelder fra og med den datoen vi godkjenner medlemskapssøknaden din (innmeldingsdatoen). Du kan se denne datoen på Min profil. Fra denne datoen kan du benytte alle medlemsfordeler, inkludert juridisk hjelp og veiledning. Trenger du advokatbistand i retten, må du ha vært medlem i seks måneder.

Hvordan: Se Min profil for å se dato for innmelding, samt finne medlemsnummeret ditt.

Hva: Gjør deg kjent på Min profil!

Her kan du oppdatere kontaktopplysningene dine, arbeidssted og yrkesstatus. Det er viktig at disse opplysningene er riktige for at du skal få fullt utbytte av medlemskapet ditt i forbindelse med lønnsforhandlinger og for at vi skal kunne beregne riktig kontingent for deg. På Min side finner du skjema for å søke om kontingentrabatt, du kan endre på Teknisk Ukeblad-abonnementet ditt, du kan lete etter andre medlemmer, melde deg inn i fagnettverk og huke av hvilke faginteresser du har og eventuelt ønsker e-post om. Du styrer også samtykkene dine på Min profil. 

Hvordan: Se alt innhold på Min profil. Du logger inn med den e-postadressen du har registrert hos oss som brukernavn. Hvis det er første gang du logger inn, setter du passord ved å klikke på lenken Glemt passord/Aktiver bruker.

Hva: Lave gebyrer gir deg mer i pensjon – betydelig mer. Vår samarbeidspartner Kron har blant markedets laveste gebyrer.

Hvordan: Les om tilbudet hos Kron og inngå avtale her.

Hva:  Tekna lager podkaster om mange nyttige tema for deg som er arbeidstaker, eller som skal ut i arbeidslivet når du er ferdig med studiene. Du får tips om arbeidsavtalen, lønnssamtalen og mye mer. 
 
Hvordan: Gå til podkastene 

Hva: Tekna arbeider aktivt gjennom media og direkte overfor Regjeringen, Stortinget og andre organisasjoner for å fremme våre politiske synspunkter. Meningene våre er nedfelt i foreningens politikkdokumenter. Tekna er en partipolitisk uavhengig fagforening.

Hvordan: Les mer om Teknas politikkdokumenter, høringsuttalelser og rapporter her.

Hva: Som medlem av Tekna får du også gratis råd og hjelp om privatrett, som f.eks. samboerkontrakt, samlivsbrudd, arv og skifte, boligrett (leie, kjøp), forbrukerkjøp etc.

Hvordan: Send e-post til [email protected]. Les mer om juridisk hjelp her.

Hva: Som Tekna-medlem får du svært gode forsikringspriser hos Gjensidige, blant markedets laveste boliglånsrenter gjennom vår bankavtale og en særdeles gunstig pensjonsavtale hos Kron.

Hvordan: Les mer om disse tilbudene under henholdsvis Forsikring, Bank og Pensjon i denne A-Å listen. 

Hva: Tekna har et eget nettverk for selvstendig næringsdrivende: Tekna Egen bedrift. Vi tilbyr mentor-ordning, juridisk rådgivning, egne forsikrings- og banktjenester. Tips: For å ikke gå glipp av relevant informasjon og tilbud, anbefaler vi deg å registrere deg som selvstendig næringsdrivende på Min profil/Tekna på min arbeidsplass.

Hvordan: Se oversikten over fagnettverkene og bli med i Tekna Egen bedrift på Min Profil og menypunktet Mine interesser og nettverk. Oppdater stillingstypen din til «selvstendig næringsdrivende» på menypunktet Tekna på min arbeidsplass.

Les mer om Tekna Egen bedrift her.

Hva: Gjennom tariffavtalen får våre medlemmer drøftingsrett i viktige spørsmål som gjelder arbeidsforhold og forhandlingsrett på lønn. Uten tariffavtale kan bedriften ensidig bestemme disse tingene. Tekna arbeider aktivt med etablering av tariffavtaler, lønnsspørsmål, forståelsen av arbeidsavtaler samt påvirkning av rammevilkårene i arbeidsforhold.

Hvordan: Se innholdet i de forskjellige tariffavtalene her

Hva: Jobber du på en arbeidsplass der Tekna har bedriftsgruppe (Tekna-gruppe), blir du automatisk innmeldt i denne gruppa hvis du er medlem i Tekna. Tekna-gruppa bidrar til å sikre deg rettigheter, innflytelse og gode betingelser. Med Tekna-gruppe kan dere kreve en tariffavtale med bedriften.

Gjennom tariffavtalen får dere drøftingsrett i viktige spørsmål som gjelder arbeidsvilkår og forhandlingsrett på lønn. Uten tariffavtale kan bedriften ensidig bestemme disse tingene. Hvis det er minst tre Tekna-medlemmer på arbeidsplassen, kan dere danne gruppe. En tillitsvalgt velges da for å representere medlemmenes interesser.

Hvordan: Les mer om bedriftsgrupper og hvordan opprette her. Har du Tekna-gruppe på arbeidsplassen din? Se din tillitsvalgte på Min profil.

Hva: Tekna Magasinet har masse interessant stoff om medlemmer, om teknologi, om ulike bransjer og om politikk.

Hvordan:  https://teknamagasinet.no/

Hva: Tekna ung er en del av den lokale Tekna-foreningens tilbud. Tekna ung organiserer arrangementer for medlemmer under 38 år.

Hvordan: Se etter Tekna ung-arrangementer i din lokale Tekna-avdeling her.

Hva: Som medlem kan du bestille abonnement på papirutgaven av Teknisk Ukeblad på Min profil.

Hvordan: Logg inn på Min profil med brukernavn (epost-adressen du har registrert medlemskapet ditt på) og passord (hvis du har glemt det, setter du bare nytt passord). Du finner TU-startknappen på Mitt medlemskap.

Hvis du heller vil ha den elektroniske utgaven av TU, følg denne lenken: https://eblad.tu.no/

Som Tekna-medlem får du alltid 50% rabatt på TU Ekstra. Les mer om rabatten her.  

Hva: Den/de tillitsvalgte er kollega(er) som representerer deg og de andre Tekna-medlemmene på jobben din, blant annet i lokale, kollektive lønnsforhandlinger. Tillitsvalgte kan også ta opp saker med virksomhetens ledelse på vegne av enkeltmedlemmer, og bidrar med samarbeid, informasjon, drøftinger og forhandlinger med ledelsen. Den tillitsvalgte passer også på at kravene i tariffavtalen mellom Tekna og arbeidsgivernes organisasjoner oppfylles.

Hvordan: Logg inn på Min profil for å se din tillitsvalgt. Ønsker du å bli tillitsvalgt? Les mer om tillitsvalgtrollen og opplæring.

Hva: Vakttelefonen 22 94 75 00 er åpen mandag til fredag fra kl. 9-15. Har du spørsmål knyttet til arbeidsavtalen din, får du vanligvis svar i løpet av en dag eller to. Du kan også få råd og veiledning om lønn, omstilling, ferie, pensjon og andre tema. 

Hvordan: Telefon 22 94 75 00 kl. 9-15 alle arbeidsdager.

Hva: Har du en kollega eller en venn eller bekjent som du mener burde være Tekna-medlem? Send en oppfordring til innmelding via vår verveside. Du får en premie for hver nye medlem du verver – hva premien er ser du på vervesiden. Husk at den du verver må ha en master innen tekniske eller naturvitenskapelige fag.

HvordanVerv en kollega her.

Les også