Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Lønnskalkulator- hva bør du tjene?

Mange lurer på om de har riktig lønn i forhold til kompetanse, ansiennitet og arbeidsoppgaver. Teknas lønnsstatistikk er et verdifullt hjelpemiddel gjennom hele arbeidslivet. Den kan brukes som et verktøy når du skal vurdere om du ligger på riktig lønnsnivå i din nåværende stilling, eller hvis du skal skifte jobb og vil se hva du kan forvente i lønn. Sjekk selv med Teknas lønnskalkulator. 

Hva viser lønnskalkulatoren?

 

  • Lønnskalkulatoren gir deg oversikt over gjennomsnittslønnen for ansatte i privat, statlig og kommunal sektor.

  • Du kan også se på gjennomsnittet for antall år siden eksamen i lønnskalkulatoren. Lønn stiger med erfaring og ansiennitet og dette gir en god pekepinn på om du er på lønnsnivå med de som gikk ut samtidig som deg.

  • Lønnskalkulatoren bygger på Teknas lønnsstatistikk blant medlemmer med minimum en master innen teknologi og realfag. Dette er typisk folk i stillinger som prosjektledere, utviklere, rådgiver, senioringeniør, prosjektgjennomførere, rådgivende ingeniører, forskere, lektorer, fagledere og ledere.

  • I privat sektor er statistikken fordelt på bransjer som bygge- og anleggsvirksomhet, elektronikk og telekommunikasjon, forskning og utvikling, IKT, kraft- og  vannforsyning, petroleum og engineering, rådgivning/konsulentvirksomhet, verkstedindustri,  kjemi og annen virksomhet.

Ditt beste verktøy når du skal vurdere din egen lønn

Teknas lønnsstatistikk er det beste grunnlaget for vurdering av egen lønn.

Statistikken blir utarbeidet årlig på bakgrunn av lønnsundersøkelser blant Teknas 107 000 medlemmer som har master i teknisk-naturvitenskapelige fag.

Hvem er Tekna?

Tekna er Norges største fagforening for de som har eller studerer en master i teknisk-naturvitenskapelige fag.

Vi tilbyr blant annet juridisk bistand, faglige tilbud og nettverk over hele landet, samt en av landets beste bank- og forsikringsavtaler.​

Sjekk alle medlemsfordeler