Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Oslo miljøhovedstad

Tema: Bio- og klima

Oslo miljøhovedstad 2019

Tekst av Hans Kåre Flø Publisert: 31. mai 2019 Streaming

Oslo er kåret til miljøhovedstaden i 2019 - og Tekna er med på laget. Tekna bidrar med en rekke arrangementer. Noen av disse kan du følge LIVE på nett.


Logo Oslo Europeisk miljøhovedstad

Hva er Teknas bidrag?

Tekna er én av de mest aktive samarbeidspartnerne for miljøhovedstaden.
Tekna bidrar til programmet med konferanser og streamede seminarer og foredrag du kan følge på nett LIVE eller i opptak. Til sammen rundt 30 arrangementer.

Tekna har allerede i dag en omfattende samling av miljø- og bærekraftsaktiviteter. Gjennom miljøhovedstadsåret vil vi gjøre dette mere kjent, utvikle nye, og styrke medlemmenes miljø- og bærekraftkompetanse gjennom enda sterkere innsikt og nettverk.

Mange av våre medlemmer er spydspisser i utviklingen mot det bærekraftige samfunn.
Tekna Magasinet har blant annet en artikkelserie om dette.

Opptak fra streamede seminarer og foredrag

Artikler fra Tekna Magasinet

Tekna-medlemmer på klimadugnad Med bakgrunn i SSB-tall for utslipp av klimagasser i Norge, tar vi i Tekna Magasinet for oss ulike sektorer og ser på deres andel av utslipp. Vi ser også på hva som gjøres for å kutte utslippene i tråd med nasjonale mål. Vi kaller serien «Tekna-medlemmer på klimadugnad» fordi vi intervjuer Tekna-medlemmer som bidrar til å kutte klimagassutslipp innen sine sektorer.

Følg med!

 

En fjær i hatten for Oslo

Oslo vant tittelen som miljøhovedstad for 2019 i skarp konkurranse med 13 søkerbyer fra hele Europa.

I 2019 vil miljøbyen Oslo ha Europas og verdens oppmerksomhet på seg og inspirere andre byer til økt innsats for miljø og klima.

Oslos ambisiøse klimastrategi var et viktig argument for tildelingen.
Et annet viktig argument var byens aktive forvaltning av den levende naturen.

Tekna er med på laget

Tekna er offisiell partner for Oslo kommune som europeisk miljøhovedstad 2019. Gjennom samarbeidet ønsker vi å styrke Tekna som miljø- og bærekraftorganisasjon og til å styrke tilbudet i tilknytning til miljø og bærekraft til våre medlemmer. Se mer informasjon om samarbeidspartnerne for miljøhovedstaden her:

Hva skjer?

Gjennom programmet for miljøhovedstadsåret vil man sette Oslo på kartet som internasjonalt ledende miljøby, inspirere andre byer til økt innsats og styrke samspillet med byens befolkning, bedrifter og organisasjoner om å utvikle Oslo til en enda sterkere miljøby.

Arrangementet er ett av Teknas bidrag til miljøhovedstadens program.

Nyttig lenke

Klimavaktens oversikt over utslipp per innbygger

Les også