Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Blågrønn infrastruktur

Tema: Infrastruktur

Blågrønn infrastruktur – smart og bærekraftig

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 25. mars 2019 Streaming

Hør om blågrønn infrastruktur, om grønne tak og sensorteknologi som fasiliterer smart og bærekraftig infrastruktur. Se video fra foredrag!

Hva er blågrønn infrastruktur? Og hvorfor er dette viktig?

Hør om smart og bærekraftig infrastruktur. Kan vi egentlig få til dette i nordisk klima?

I byene er overflatene bygd ut med betong og sement. Klimaendringer gir mer kraftig regnvær, flo og flom. Avløpssystemene er ikke dimensjonert for dette og oversvømmes, samtidig som vannet ikke har noe sted å forsvinne. Jord og vegetasjon kan ta imot uønsket overflatevann. I tillegg vil vegetasjonen rense luften, redusere varme, gi økosystemer som øker biologisk mangfold og ikke minst ha en estetisk verdi.

Se opptak fra frokostseminar 25. mars og lær om bærekraftig infrastruktur. Vi fikk også høre om status på utviklingen av grønne tak, fikk gode eksempler på grønne tak og hørte om bruk av sensorteknologi i blågrønn infrastruktur.

Foredragene er på engelsk.

Programmet:

David Brassfield, NFGI

Øistein Kvarme, Blomstertak

Sandris Jermacans, Intelzone

Arrangører var Norwegian Green Infrastructure Association, Blomstertak, IntelZone og Tekna

 Oslo miljøhovedstad logo

Also available in English at WorkingInNorway.tekna.no

Les også