Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto: Magnus Berg

Tema: Bio- og klima

Vertikalt landbruk

Oppdatert: 17. apr. 2024 Streaming

Bli med og lær mer om vertikalt landbruk, en teknikk der dyrking av planter foregår i vertikale lag. Dette kan blant annet være plassbesparende og redusere vannforbruket.

Vi får besøk av Endre Thesen Harnes fra Avisomo Modular Farming. Endre tar oss med gjennom bakgrunnen for vertikalt landbruk og forteller mer om vertikal dyrkings potensielle rolle i morgendagens mat-verdikjeder.

Endre er kommersiell leder i Avisomo, et av Norges mest spennende selskaper innen vertical farming. Avisomo har utviklet en unik teknologi som muliggjør kostnadseffektiv, helautomatisert planteproduksjon, og er for øyeblikket i ferd med å bygge verdens mest automatiserte vertikale gård i et samarbeid med Coop Norge.

Endre har femten års erfaring fra norske startups, og vil snakke om fordelene med vertikal dyrking, bakteppet for vanskelighetene i vertical farming-industrien de siste årene - og hvordan det å dyrke i Avisomos systemer kan bøte på disse utfordringene.

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også