Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kjersti S Bækkedal og Rasmus Benestad
Rasmus Benestad intervjues av Kjersti S Bækkedal. Foto: Magnus Berg

Tema: Bio- og klima

Hvordan svare på påstander som avfeier menneskeskapte klimaendringer?

Oppdatert: 10. jan. 2024 Streaming

25 prosent av den norske befolkningen sier de ikke tror at klimaendringene er menneskeskapte. Vi er dermed et av verdens mest klimaskeptiske land, med en opinion som hindrer politikk myntet på å nå de klimamålene vi har forpliktet oss til.

Klimaendringene: Hvordan blir vi klokere når det er ulike forklaringer som spriker?

Klimaforskningen sier at de klimaendringene vi observerer er menneskeskapte og at konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer blir svært alvorlige om vi ikke lykkes med å redusere våre utslipp av klimagasser.

Det er mange argumenter mot klimaforskningen. Vi har bedt om innsendte påstander mot klimaforskningen og her svarer klimaforsker Rasmus Benestad på dem. 

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål