Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Portrett Kristina Fröberg

Tema: Bio- og klima

Resultatene fra Katowice

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 16. jan. 2019 Streaming

Verdens ledere ble enige om regelverket for Parisavtalen - på overtid - i Katowice. Hva oppnådde man enighet om? Og hva mangler?

Hvor vellykket var klimatoppmøtet COP24 i desember?

Verdens ledere ble enige om regelverket for Parisavtalen – på overtid – i Katowice.
Hva oppnådde man enighet om? Og hva mangler?

Siden Parisavtalen ble vedtatt i 2015 har motsetninger mellom u-land og i-land økt, flere nasjonalistiske og klimaskeptiske regjeringer har kommet til makten og flere fattige folk har flyktet fra ekstremvær, flom og tørke. Det var derfor en frykt for at man ikke skulle komme i mål med et regelverk i det hele tatt. Klimatoppmøtet COP24 fremstår derfor tross alt som en suksess.

Så hva innebærer regelverket?

Kristina Fröberg fra Forum for utvikling og miljø (ForUM), et nettverk for rundt 50 norske organisasjoner, deltok i den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Katowice.

16. januar kom hun og fortalte om hva resultatene innebærer og hva som fortsatt mangler for en gjennomføring av Parisavtalen.

Det er FEIM (Faggruppe for energi, industri og miljø), som arrangerer.
Se tidligere opptak i regi av FEIM.

Arrangementet er ett av Teknas bidrag til miljøhovedstadens program.

Les også