Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjon - Dette kan du gjøre

Dette kan du gjøre

Bærekraft handler om å ta vare på mennesker, miljø og økonomi. Det betyr at vi må leve på en måte som ikke skader fremtidens muligheter. Bærekraft er noe vi alle kan bidra til i vår hverdag.

 

På denne siden vil du finne tips og informasjon om hvordan du kan bli mer bærekraftig. Bli med på å skape en grønnere og bedre fremtid for alle!

Klimatiltak i hverdagen

Hva skal til for å kunne si at man lever bærekraftig? Kan du spise kjøtt, handle nye klær eller fly til Syden? Anja Bakken Riise lagde et klimabudsjett og førte et personlig klimaregnskap i et halvt år.

Hør hennes erfaringer og hva du kan gjøre for å leve miljøvennlig, og hvordan vi må endre politikken som skaper overforbruk og klimakrise.

Digital fiksefest

I Norge sitter vi på en ekstremt pinlig verdensrekord: Vi kaster mest elektronikk i verden.

Med enkle grep kan du ta bedre vare på det du har. Bli med på et inspirerende og praktisk foredrag med Tekna Klima og Restarters Norway.

Anine Dedekam Moldskred og Sandeeo Singh Padher i studio

Spirelykke: Hvordan lage en spiselig oase inne?

Drømmer du om å kunne knaske på en agurk, som du har dyrket selv i din egen stue? Eller hva med å gå inn på ditt eget kjøkken og få følelsen av en frodig oase?

Silje Bukholm holder foredrag

Peiling på bærekraft

Bærekraft handler ikke bare om natur, men kan også være en vekstmotor i finans og gir muligheter for innovasjon.

Hør Dr. Silvija Seres snakke om hvordan vi, som bedrifter og individer, kan drive bærekraft fremover på en måte som spiller på vår kultur, historie og styrker. 

To barn tegner på en gressplen

Hjelp, jeg skal skrive en bærekraftsrapport!

Dere er kanskje mer bærekraftige enn du trodde? Se alle våre tips her.

Illustrasjonsbilde av hender med pen som skriver en søknad

Bærekraft

Tekna jobber for å skape løsninger for at vi sammen skal kunne skape en bærekraftig fremtid.

Her kan du lære mer om hvordan Tekna og medlemmene våre jobber for å utgjøre en forskjell. 

Dette gjør Tekna

Vår visjon er «Tekna skaper fremtiden». Som Norges største masterforening for realister, naturvitere og teknologer jobber vi hver dag for å løse samfunnets utfordringer gjennom innovasjon og ny teknologi

Dette gjør medlemmene

Tekna-medlemmene bruker sin kompetanse og lidenskap til å skape nye løsninger for en mer bærekraftig fremtid.

Fant du det du lette etter?