Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kaja Bye

Aktuelt

Bratt opp for de unge

9. des. 2019

Fersk kunnskap og evne til raskt å tilegne seg ny kompetanse skal synes på lønnsslippen, mener Tekna, og det gjenspeiles i resultatene fra årets lønnsstatistikk.

Det er lett å tenke at det normale er å sakte, men sikkert jobbe seg fram og videre opp på karriere- og lønnsstigen gjennom årene i arbeidslivet. Men ta en titt på Teknas lønnsvekstkurve.

Riktignok er det de med mest flest år og erfaring som tjener mest, men legger du merke til starten går det bratt oppoverbakke de første årene, før lønnsvekstkurven når sin topp allerede når man er 35-39 år. I årene etter dette vil man ikke oppnå like mye i lønnsvekst og kurven vil dale sakte nedover mot pensjonsalderen.

Hvordan henger dette sammen?

Tekna-medlem og sivilingeniør i elektronikk og teleteknikk Kaja Bye Svartveit er selv 1979-modell, og synes det er riktig at de unge går raskt opp i lønn.

Hva tjener du i forhold til andre?

Lurer du på hvordan din lønn ligger an i forhold til andre på ditt nivå? 

Har du spørsmål om lønn? Vi hjelper deg!

 Finn svar blant våre ofte stilte spørsmål og beste råd, for at du skal få lønnen du fortjener. 

Les også

Relaterte kurs og arrangementer