Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Person stirrer ut i luften foran en pc skjerm

Råd og tips

De vanligste spørsmålene om karriereutvikling

Publisert: 15. feb. 2022

Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får om karriereutvikling.

Skal jeg bli leder? 

Har du noen gang vurdert å bli leder, men er redd for å gi opp faget ditt? Er du kanskje litt introvert, har du beslutningsvegring, eller oppfattes du allerede i dag som litt for sjefete? Har du da et lederpotensiale? Få svaret i podkasten Organisert!

Tekna tilbyr også kurs og artikler for deg som vurderer å gå lederveien, les mer her

Skal jeg starte for meg selv?

Om svaret er ja, kan Tekna hjelpe deg gjennom nettverket Tekna Egen bedrift. Vi tilbyr egne forsikrings- og banktjenester, juridisk rådgivning, faglige nettverk og kurs for deg som tenker å starte for deg selv. Du kan melde deg inn i faggruppen via Min side.

Hva er jeg god på? 

Det er ikke alltid like lett å sette ord på sine styrker. Hvem du er som person, hva du har med deg i sekken din når du skal inn i en jobb og hvordan du velger å ta i bruk sekkens innhold, spiller en avgjørende rolle for hvorvidt andre opplever deg som en verdifull ressurs. Test ut øvelsen – definer dine naturlige styrker

Hvilken kompetanseinvestering lønner seg?

Det å stoppe opp å investere litt tid på seg selv i starten, er et underbrukt verktøy for å effektivt identifiser dine styrker og utviklingsområder.

Et enkelt verktøy du kan bruke for å komme i gang er å gjennomføre en GAP-analyse.

Få en oversikt over alle våre kurs her 

Her finner du alle våre fagnettverk 

Hvilke videreutdanninger er hot nå?

Bransjeprogrammene er et samarbeid mellom regjeringen og partene i arbeidslivet. Tilbudene blir publisert løpende på Utdanning.no sine sider. Her kan du finne gratis studiepoenggivende videreutdanning tilpasset din bransje. 

Hva er et MOOC-kurs? 

Massive Open Online Course (MOOC) er fleksible nettkurs som er gratis og tilgjengelig for alle. MOOC ble startet med et ønske om å gjøre utdanning tilgjengelig for alle uavhengig av livssituasjon, økonomi og geografisk lokasjon. MOOC kjennetegnes gjerne av at de foregår på nett, har ingen formelle opptakskrav og har ubegrenset antall studenter. MOOCer er også i utgangspunktet gratis og uten studiepoeng.

Tekna har vært så heldige å få kjøre et prosjekt på MOOC for bygningsbransjen ila det siste året. Vi har funnet og tilbudt et utvalg potensielle MOOCer for bransjen der medlemmer av Tekna Bygg og anlegg har evaluert nytteverdien. Se kurset her

Hvordan holder jeg meg oppdatert? 

En viktig kilde til kunnskap innen eget fagområde eller et interessefelt er å bli medlem i en av Teknas fagnettverk. Sjekk også ut Teknas mange kurs og konferanser som leveres både lokalt der du bor og digitalt.

Hvilken jobb passer meg? 

Enten du er på jakt etter en ny jobb, trenger mer opplæring, eller vil utvikle deg der du jobber i dag, vil bedre innsikt i egen kompetanse, interesser og erfaring hjelpe deg komme riktig ut av startblokka. Vi hjelper deg med kompetansekartlegging her!

Sjekk også ut denne podkastepisoden om karriereutvikling.

 

Les også