Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kvinne i glasskontorlandskap peker på glassvegg med post-it-lapper. Teamet hennes ser på.

Råd og tips

Podkast: Bør jeg bli leder?

Publisert: 30. okt. 2019 Podkast

Har du noen gang vurdert å bli leder, men er redd for å gi opp faget ditt? Er du kanskje litt introvert, har du beslutningsvegring, eller oppfattes du allerede i dag som litt for sjefete? Har du da et lederpotensiale? Få svaret i podkasten Tekna Organisert!

I studio møter du programleder Vibeke Vesterhagen og reporter Joakim Nyquist. Gjest i studio denne gangen er Agnethe Ellingsen, mangeårig leder, forfatter, foredragsholder, karriere- og lederveileder og kursleder i Teknas lederutviklingsprogram GILA.

Du får også høre fra den ferske lederen Morten Blåsternes, og hvilke tanker han har gjort seg på veien inn i en lederstilling.

Har du godt humør og klarer å skape gode relasjoner mellom mennesker, har du en tydelig fordel som leder, mener Agnethe, som skiller mellom administrasjon og ledelse.

– Administrasjon handler om det å planlegge, være systematisk og ha helhetsoversikt. Ledelse handler om det relasjonelle, det å ha et godt samspill og få ut det beste i andre, og det å få andre til å ha lyst til å gjøre det du ønsker å gjøre som leder, sier Agnethe.

Les også