Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Kompetansekartlegging

Enten du er på jakt etter en ny jobb, trenger mer opplæring, eller vil utvikle deg der du jobber i dag, vil bedre innsikt i egen kompetanse, interesser og erfaring hjelpe deg komme riktig ut av startblokka. 

Strategisk kompetansekartlegging

Med noen enkle verktøy hjelper Tekna deg å sette ord på hva du er interessert i, hva du kan noe om, og hva som motiverer deg.

Det er din kompetanse som er gullet og det er viktig at du oppdaterer din kompetanse, men også at du bruker litt tid på å sette ord på det du kan. 

Ta deg god tid. Du skal jobbe med deg selv og du kan velge å gjøre alle modulene samlet eller hoppe inn og ut for å gjennomføre deler når du har et behov.

Du skal gjennom modulene reflektere over:  

  • Hvem er du?
  • Hva kan du?
  • Hva vil du?

Hvordan komme i gang?

Sett av tid og prøv deg på den modulen du tenker er mest relevant for deg

Alle ønsker å se inn i fremtiden , men det viktigste du kan gjøre er å begynne med deg selv. Vår erfaring er at dette kartleggingsarbeidet ikke bare bidrar til å tydeliggjøre dine faglige og relasjonelle styrker. Men det påvirker også din egen selvfølelse ved at du i endra større grad synligjør for deg selv og andre hva du kan bidra med. Dette vil påvirke din mestringsfølelse.

Målet med strategisk kompetanseutvikling er å utvikle nødvendig kompetanse i tide. Det fordrer at du jevnlig har et blikk på arbeidslivets kompetansebehov for å iverksette gode tiltak for deg. Jo mer innsikt du har om deg selv og dine faglige og relasjonelle styrker, desto enklere vil det være for deg å selge deg inn til en mulig arbeidsgiver.

Ved å gå systematisk til verks kan du bedre eie din egen utvikling. Å gå gjennom øvelsene vil være nyttig som forberedelse til jobbsøking, medarbeidersamtaler, eller som utgangspunkt for samtale med en karriereveileder. Trenger du å snakke med en veileder anbefaler vi karriereveiledning.no, en offentlig og gratis tjeneste hvor du kan snakke med en profesjonell karriereveileder på chat eller telefon.

Har du en CV/søknad du ønsker at vi skal gjennomgå kan du sende den til oss eller bruke CV-Byggeren.

Jobbsøk og karriere

Tekna har et godt tilbud til deg som er på jakt etter ny jobb eller vil utvikle deg der du er.  

Person i gruppe peker på en postit-lapp på et vindu i et arbeidsrom
Låst hengelås

Usikker på egen CV og søknad? Tekna hjelper deg!

Er du Tekna-medlem? Da kan du sende inn CV og/eller søknad og vi vil gi deg tilbakemeldinger og tips.