Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kolleger i møte
HOLD DEG OPPDATERT: Ikke gå i fella og havn bakpå, hold deg oppdatert hele karrieren.

Råd og tips

9 tips til hvordan du kan øke din kompetanse – ved å utnytte ditt medlemskap i Tekna

Tekst av Sondre Tallaksrud Publisert: 18. jan. 2022

Utdannelsen din er antakelig den viktigste investeringen du har gjort, i alle fall hvis vi tar i betrakting den tiden du har brukt på å ta en master eller doktorgrad. Kunnskap er ferskvare, og den må vedlikeholdes.

Det vi lærte for 5 eller kanskje 15 år siden, ikke nødvendigvis lenger er så nyttig. De aller fleste fag innenfor teknisk-naturvitenskapelige disipliner endrer seg ganske raskt. I alle fall hvis du sammenligner med fag som filosofi eller historie, sier Mette Meinert som er karriererådgiver i Tekna.

– Heldigvis er det slik at hjernen vår er bygget for å lære, og for å fortsette og lære. Og er det noe vi lærer når vi studerer så er det å lære og lære. Så det kan du! Sier hun.

Hva kan Tekna hjelpe deg med?

Her har vi plukket frem enkelte måter Tekna kan hjelpe deg fremover på i arbeidslivet de neste årene:

1. Kurs og arrangementer

  • Ønsker du faglig oppdatering kan det hende du finner et kurs eller en konferanse i regi av Tekna kurs, som er interessant. Er kurset relevant for jobben du gjør, kan det hende du får dekket både kostnad og timer. Du får kursbevis, og kursene går som regel på dagtid.

2. Har du et ønske om å bli leder?

  • Vurderer du å bli leder, undersøk om din arbeidsgiver kan sende deg på kurs, eller dekke hele eller deler av din lederutdannelse.

3. Bli bedre på prosjekter?

4. Vil du styrke din posisjon i eget fagfelt?

– Er det et tema litt utenfor ditt fagområde du er nysgjerrig på, sjekk ut arrangementene til de ulike fagnettverkene. Disse er ofte kortere gratis kurs og mange er på kveldstid, sier Meinert.

5. Samfunnet endrer seg, må du bytte bransje?

  • Skal du bytte bransje, kan bransjeprogrammene være aktuelle for deg. Du kan søke tilbud fra alle bransjeprogram, uansett hvilken bransje du jobber i.

6. Gikk du glipp av noe viktig?

  • Gikk du glipp av et arrangement som så spennende ut, så finner du opptak av mange av dem her. Vil du høre alle episoder vi har laget om arbeidslivet i podkasten? De finner du her.

7. Lære av andre medlemmer?

Sjekk ut Tekna magasinet for spennende historier om hva medlemmene holder på med, og hva de bryr seg om for tiden.

8. Hva med styrearbeid på CV-en?

  • Ønsker du å få erfaring med styrearbeid, eller å diskutere med - og lære av andre? Engasjer deg i ett ev Teknas mange nettverk og styrer, eller ta kontakt [email protected].

9. Kartlegg din kompetanse

Jobbsøking og arbeidskontrakt

Vi hjelper deg med CV, søknad og forberedelser til jobbintervjuet. I tillegg kan våre advokater lese gjennom kontrakten din FØR du signerer.

Les også