Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Parisavtalen

Tema: Energi

Et kritisk blikk på Parisavtalen

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 5. feb. 2018 Streaming

Parisavtalen baserer seg på en rask overgang fra fossilt brennstoff til fornybar energi på det globale energimarkedet, men tar ikke inn over seg at fornybar energi ikke er lønnsomt nok. Både det økonomiske aspektet, tekniske forutsetninger, plassbehov og utfordringer ved materialbruk begrenser veksten av fornybar energi. Se video fra foredrag!

Parisavtalen – mål, virkemidler og illusjoner

Øystein Noreng, statsviter med doktorgrad fra Paris, professor emeritus ved Handelshøyskolen BI, arbeidserfaring fra Finansdepartementet og Statoil, konsulent for myndigheter, energiselskap og internasjonale organisasjoner og mottaker av OPECs forskningspris 2012, kom til Faggruppe for Energi, Industri og Miljø (FEIM) 5. februar for å snakke om Parisavtalen.

Parisavtalen baserer seg på en rask overgang fra fossilt brennstoff til fornybar energi på det globale energimarkedet, men tar ikke inn over seg at fornybar energi ikke er lønnsomt nok. Både det økonomiske aspektet, tekniske forutsetninger, plassbehov og utfordringer ved materialbruk begrenser veksten av fornybar energi.

Se opptak fra arrangementet:

Tekna legger til grunn konklusjonene til FNs klimapanel om klimaendringer og Parisavtalens ambisjoner om globale utslippskutt og klimatilpasninger for sin politikk. Det kan du lese mere om i Teknas politikkdokument om klima, miljø og energi

Du kan se et annet arrangement i regi av FEIM med et litt beslektet tema onsdag 14. februar kl. 18 (-20): Realitetsorientering: Seniortanker om energi.

Se opptak fra flere arrangementer innen energi.

Les også