Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Energimix

Tema: Energi

Realitetsorientering: seniortanker om energi

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 14. feb. 2018 Streaming

Det eksisterer mange naive forventninger om hvor stor andel fornybar energi som sol og vind kan ha i morgendagens energimiks, mener noen.

Hvordan regner vi med energi?
Vi roter i begrepene når vi regner med energi og det eksisterer mange naive forventninger om hvor stor andel fornybar energi som sol og vind kan ha i morgendagens energimiks. Kunnskap om energi og om hvordan den best kan utnyttes er ofte mangelfull.
I tillegg er det tabubelagt å snakke om kjernekraft, som kan være en nødvendig del av miksen for raskt å oppnå en stor andel klimanøytral energi. Men kjernekraft har tildels et ufortjent dårlig rykte. Man har tryggere alternativer som ikke er basert på uran men som for eksempel bruker Thorium som brensel. Du finner mer om dette i tidligere innlegg om Thorium og kjernekraft.

Kjell Traa, sivilingeniør fra NTH kommer til Faggruppe for Energi, Industri og Miljø 14.februar og snakker om dette. Han er en sentral kapasitet på området.
Kjell Traa har hatt et helt arbeidsliv innen olje -og gassnæringen, både nasjonalt og internasjonalt, og er blant annet fortsatt aktiv som deleier og styreleder i konsulentselskapet Eureka Energy Partners AS og som medarbeider i Seniortanken («et frittstående partipolitisk og næringsmessig uavhengig forum for samfunnsdebatt og analyse»).

Se opptak fra foredrag:

Arrangementet var i regi av Faggruppe for energi, industri og miljø.

Vi kan tilby opptak fra en rekke foredrag innen samme tematikk, men med forskjellig fokus og fra ulike ståsteder.

Finn flere opptak fra arrangementer innen energi.