Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Terje Aasland og Gunnar Malm Gamlem
Foto: Magnus Berg

Tema: Energi

Energiminister Terje Aasland om fremtidens olje og gass

Oppdatert: 15. mai 2024 Streaming

Hvordan kan Norge fortsette å utvinne olje og gass og samtidig møte nasjonale og internasjonale klimakrav og forventninger? Energiminister Terje Aasland kommer til Ingeniørenes hus for å snakke om fremtiden for norsk olje og gass.

Petroleumsnæringen står for betydelig sysselsetting og verdiskapning. Fossil energi dekker fortsatt omtrent halvparten av energibehovet til Norge og omtrent 80% på verdensbasis. Europa trenger norsk gass. Men med fossil energi kommer store utslipp. Eller kan ny teknologi gjøre den utslippsfri?

Vi spør energiministeren hva «videreutvikle, ikke avvikle» betyr i praksis og diskuterer løsninger som sikrer energiforsyning og verdiskapning uten at klimaet får regningen.

Er elektrifiserte plattformer og raffinerier en forutsetning i fremtiden? Er det nok? Vil naturgass forvandles og eksporteres som hydrogen? Hvordan kan vi nøytralisere utslipp fra forbrenning av fossile produkter?

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Relaterte bærekraftsmål

Les også