Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Erlend med kaffekopp ser ut vindu
TESTET FOR STUDENTENE: Studentlederen testet hva slags tilbud Teknas studenter har tilgang på. Foto: Privat.

Aktuelt

Testet ut online-psykolog: – Det var en god opplevelse

Tekst av Sondre Tallaksrud Publisert: 14. juni 2021

Studentlederen har testet begge tilbudene Tekna har for studenters psykiske helse.

Nylig ble studentenes helse- og trivselsundersøkelse (Shot) 2021 lagt fram. Den viser at stadig flere studenter sliter psykisk og at omfanget av selvskading og selvmordstanker er høyt blant studentene. Så mange som 15 prosent rapporter at de har selvmordstanker, en dobling de siste 10 årene. 

At nesten halvparten av studentene sier at de opplever et høyt nivå psykiske plager er alarmerende. Det er vondt og skremmende å lese at en så høy andel av mine medstudenter har slitt med selvmordstanker, sier studentleder i Tekna, Erlend Hermansen.

– Jeg tror ikke du trenger å slite spesielt psykisk for å tjene på dette

For å bli med i kampen for studentens psykiske helse tilbyr Tekna to tilbud inkludert i uføreforsikringen via gjensidige for medlemmene:

 

Braive, som er en mental helsesjekk, laget av profesjonelle psykologer. Helsesjekken gjennomfører du selv på nett, deretter blir du presentert for tilpassede e-læringsprogrammer basert på dine utfordringer og behov.

I tillegg tilbyr Tekna psykologtimer på nett, som er minst 10 ganger billigere enn vanlig psykolog.

Vi fikk Hermansen til å teste ut begge deler på vegne av dere studenter. Han startet første med Braive.

– Jeg synes det er et veldig fint verktøy som hjelp til selvhjelp. Hvis studentene bruker kartleggingsverktøyet kan de få innsikt i hvilke områder de kan jobbe med og forslag til selvhjelpsprogram som kan hjelpe, sier studentlederen.

– Jeg så det var mye informasjon der om hvordan man skal håndtere de ulike utfordringene man måtte ha, som for eksempel stress, som mange studenter opplever i løpet av et år, sier han.

– Hvem tror du har bruk for dette?

– Jeg tror ikke du trenger å slite spesielt psykisk for å tjene på dette, det kan også brukes som forebygging, man lærer mye om de forskjellige psykiske plagene, sier studentlederen.

Medlemsfordeler for studenter

To inkluderte forsikringer, sosiale arrangementer, hjelp med husleie- og jobbkontrakter og mange avtaler du kan spare mye penger på. 

– Fikk velge psykolog selv

Hermansen satt igjen med samme følelse da han testet online psykologtilbudet, man trenger ikke slite spesielt psykisk for å dra nytte av det.

– Man hører ikke om så mange studenter som går til psykolog, og det hadde kanskje vært bedre om flere studenter snakket om det, det gjør kanskje at terskelen blir lavere for flere å teste det ut.

Han fikk mulighet til å enten velge selv hvilken psykolog han hadde lyst til å prate med, eller ta en kort undersøkelse hvor man forteller litt om seg selv, og deretter blir matchet opp med den psykologen som passer best.

– Dagen jeg hadde time, så koblet meg på litt før, for å teste video og lyd, det er valgfritt om man ønsker å ha på video, men jeg valgte å ha på denne, sier Hermansen.

– Så dukket psykologen opp på siden, og vi pratet i 60 minutter sammen. Det var en god opplevelse. Vi startet med at jeg fortalte litt om hvem jeg er, og deretter fant vi ut om hva vi skulle fokusere på.

Han anbefaler deg som student å teste det ut i løpet av året.

– For de som trenger noen å prate med, eller bare en nysgjerrig på hva en psykologitime innebærer, er dette en veldig enkel og god inngang. Det føltes veldig naturlig, sier han.

Erlend og en person til, sitter på en stein i skogen mens de går tur
TROR MANGE KAN FÅ BRUK FOR TILBUDET: Erlend Hermansen tror flere studenter kan dra nytte av Teknas tilbud for bedre psykisk helse. Foto: Privat.

Det er flere studenter som har testet ut psykologtilbudet, slik synes de det gikk:

«Jeg prøvde ut Lifekeys fordi jeg fikk tilbud gjennom Tekna, ellers ville det vært for dyrt for meg som student. Setter stor pris på studenttilbudet, og er veldig fornøyd med samtalen.»

«Fikk rabatterte timer hos Tekna, og det gjorde terskelen for å søke etter hjelp mye lavere. Det å få dele tankene sine og få vite at tanker man har er helt normale var veldig godt for meg. Anbefaler alle som syns ting er litt vanskelige å ta i bruk lifekeys. Det er digitalt, noe som gjør det også veldig lett tilgjengelig.»

«Jeg hadde en veldig god opplevelse med tilbudet til LifeKeys. Jeg har aldri vært i kontakt med psykolog tidligere, så jeg visste ikke hva jeg kunne forvente. Jeg sitter igjen med en god følelse og er glad for at jeg fant dette tilbudet.»

«Veldig enkelt å komme i gang. Følte meg komfortabelt.»

«Jeg var veldig fornøyd med mine første time hos Lifekeys med psykologen. Hun var profesjonell, tilgjengelig og åpen - noe som gjorde hun meget behagelig å snakke med, og jeg følte meg avslappet og betrygget ila hele timen.»

Mestring og mental helse

Vi har flere lavterskeltilbud som hjelper våre studenter med å takle stress og utfordringer i hverdagen. 

Les også