Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ferdinand Hegelstad
HAR BRUKT MEDLEMSKAPET GODT: Både Julia og Ferdinand har brukt medlemskapet i Tekna godt. Foto: Privat.

– Jeg fikk utleieren til å endre kontrakten etter jeg snakket med Tekna

Oppdatert: 1. aug. 2022

– Det er definitivt lurt å lese seg opp på medlemsfordelene sånn at man får mest ut av dem, det var mange flere enn jeg trodde da jeg ble medlem.

I studentlivet følger det mer ansvar enn mange har opplevd tidligere, hvis du er medlem av en fagorganisasjon så kan du bruke mye mer av tiden på det viktigste:

FORSIKRING OG KRÆSJKURS: Julia Nguyen ble medlem i Tekna på grunn av billig forsikring og tilgang på kurs. Foto: Mikkel Moe.

Få en brilliant utdannelse for å få gode jobber, og skaffe venner og opplevelser for resten av livet.

Så fikser vi disse 8 tingene for deg:

  • To forsikringer inkludert
  • Mengder med sosiale og faglige arrangementer 
  • Gunstig bankavtale
  • Psykologtimer til 100 kroner per time
  • Rimelig mobilabonnement
  • Advokathjelp
  • Hjelp til å søke jobber
  • Mulighet for 50 000 kroner i Masterstipend
  • Fagnettverk
  • Gratis ANSA-medlemskap

Vi har snakket med to studenter som har gjort nettopp dette.

Les også: Marie: - Jeg har brukt medlemskapet i Tekna til 7 ting

– Ble medlem på grunn av forsikring og kræsjkurs

Julia Nguyen er 23 år og studerer fjerde året for å bli sivilingeniør i Medisinsk Teknologi.

– Jeg har fortsatt et år igjen av studiene, men drømmejobben hadde vært en jobb innenfor ledelse i helseteknologi-sektoren.

Hun ble medlem av Tekna på grunn av billige forsikringer, men har fått mer valuta for de 150 kronene det koster å være medlem i etterkant.

– Da fikk jeg både billigere forsikring i utlandet og et norsk nettverk.

– Jeg har i det siste fått benyttet meg av tyveriforsikring, reiseforsikring, kræsjkurs og sosiale arrangementer.

– Da jeg var på utveksling på tredje året mitt, benyttet jeg meg av dobbelt ANSA medlemskap. Da fikk jeg både billigere forsikring i utlandet og et norsk nettverk som var veldig betryggende, sier Nguyen.

Ellers er hun i jobbsøkermodus om dagen. De fleste Tekna-studentene får nemlig jobb før de er ferdige med studiene.

– Alle karriere verktøyene til Tekna har kommet til god nytte. Jeg har både benyttet meg av CV-byggeren og lønnsstatistikk for sommerjobb allerede, og tror både dette og mer vil være veldig nyttig når jeg skal begynne å søke jobb nå snart, sier studenten.

– Fikk faglig hjelp før eksamen.

Hjelp til kontrakter og til å få venner

Ferdinand Hegelstad (22) studerer informatikk, programmering og systemarkitektur på instituttet for informatikk (UIO). Han skal videre spesialisere seg på design.

Tekna har han brukt til å forbedre seg faglig, men også til å få bedre nettverk.

– Jeg har vært med på flere kurs, og fått hjelp faglig før eksamen. Det hjalp veldig, sier studenten.

– For ikke å nevne sosiale arrangementer også da. Det er skikkelig gøy, og som regel helt gratis. Det er veldig uvanlig, i hvert fall når man bor her i Oslo. Jeg var på "Paint and Sip" her om dagen, og jeg har hengt med flere av de som var med på det i etterkant, sier han.

Hegelstad har også fått juridisk hjelp den siste tiden. Han sendte inn arbeidskontrakten fra deltidsjobben, og i tillegg husleiekontrakten for gjennomlesing.

– Det er veldig komfortabelt å vite at noen profesjonelle har sett på det, så slipper man liksom å tenke noe mer på det. I arbeidskontrakten reagerte de faktisk på at det var dårlig lønn, men det var jo fordi det var snakk om en jobb som tilsynsvakt. 

– Når det gjelder husleiekontrakten så påminte de meg hvor viktig det var å sette pengene på ordentlig depositumskonto, siden dette ikke var nevnt spesifikt i kontrakten. Dette måtte jeg faktisk få utleier til å lage siden han hadde depositum på sin egen konto før. Det er definitivt lurt å lese seg opp på medlemsfordelene sånn at man får mest ut av dem, det var mange flere enn jeg trodde når jeg ble medlem, sier Hegelstad.

Bli medlem

Som student får du to inkluderte forsikringer, et aktivt sosialt og faglig miljø, hjelp med jobbsøking, lønnsanbefalinger og mye mer.

Les også