Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Bildemontasj av Sivarasa, Wu, Eikeberg, Temmerud og Borger

Råd og tips

Visste du om disse fordelene du får når du blir medlem? – Tekna er litt som et kinderegg med tre goder i ett

Tekst av Sondre Tallaksrud Publisert: 22. jan. 2021

– Jeg har fått sett så mange sider ved Tekna at jeg tror jeg forblir medlem ut i arbeidslivet.

Det er ikke bare lønnsforhandlinger og annen juridisk hjelp du får om du er fagorganisert. Vi har snakket med ulike studenter om hvordan de bruker medlemskapet på best mulig måte.

Subankhi Sivarasa som tar master i byplanlegging, er spesielt glad i én av fordelene.

– Jeg ELSKER reiseforsikringen. Relatert med jobbsøkingen har jeg brukt Tekna sin CV-bygger veldig mye. Jeg har også sendt inn CV og søknad for en gjennomgang før jeg sender til arbeidssøker. Det har vært veldig hjelpsomt. Når man er nyutdannet, er det også betryggende å vite at Tekna også kan hjelpe deg etter at du har fått deg jobb, som for eksempel med å se på arbeidskontrakten din.

–Hvorfor valgte du å bli medlem av Tekna?

– Jeg ble medlem av Tekna samtidig som jeg ble studentkontakt (SK). Jeg så dem ofte på stand og flere medstudenter forklarte det var en enkel måte å skaffe seg nettverk på. På stand lærte jeg også mange av forsikringsfordelene og sosiale kurs de hadde, så da var det et enkelt valg.

– Som medlem så har det hjulpet meg mye med det sosiale, med event vi arrangerer. Samme med de faglige kursene, der møter man mange med like interesser.

– Fått en CV som ser profesjonell ut

Emma Wu, som studerer bioteknologi hadde tre grunner til å bli medlem.

– Tekna er litt som et kinderegg med tre goder i ett. Man får de sosiale arrangementene, faglige kurs og gode forsikringer og bankfordeler.

– Jeg har brukt CV-byggeren og sett LinkedIn-kurset flere ganger. CV-byggeren er veldig lett å bruke og man får lett ordnet en CV som ser profesjonell ut. Jeg har også kjøpt reiseforsikringen gjennom Gjensidige, og jeg sparer ca. 600,- i året kontra min 2 år eldre søster som ikke er fagorganisert.

– I tillegg til å være medlem av Tekna har jeg også valgt å bli en av studentkontaktene. Dette har uten tvil hjulpet meg med å utvide nettverket mitt og bli kjent med flere på UiT som ikke studerer det samme som meg. På stands møter man også mange andre studenter som man vanligvis ikke ville hatt emner sammen med, og det er en lett måte å komme i prat med nye på.

– Ble medlem etter gruppepress

Pelle Eikeberg som studerer elektronikk, informatikk, og teknologi ble "tvunget" til å bli medlem.

– Jeg valgte å bli medlem av Tekna mest på grunn av gruppepress fra venner (og forsikring), men etter hvert har jeg fått sett så mange sider ved Tekna, at jeg tror jeg forblir medlem ut i arbeidslivet.

– Jeg drar stor nytte av forsikringene, og rabatter ved gjensidige. Jeg har fått hjelp av juristene også (som var veldig bra!). Det jeg har fått mest ut av er nok alt det sosiale. Alle mulighetene til å møte på et kurs eller en film, uten å føle at man drar alene, fordi man alltid møter på andre som er medlem, sier han.

– Fått mange nye venner

Pernille Temmerud, som studerer sivilingeniør i medisinsk teknologi har fått et bedre sosialt liv på grunn av medlemskapet.

– Jeg har fått mange nye venner, blitt introdusert for bedrifter og personer som jobber innen helseteknologi, og allerede lært masse nytt som studentkontakt. 

– Jeg valgte å bli med i Tekna for å kunne være med på alle de sosiale og faglige arrangementene. Som førsteårsstudent var kræsjkurs i MAT111 og reker og vin sikre vinnere. I tillegg har de gode forsikringer som kommer godt med som ny student. 

Temmerud har utnyttet medlemskapet til det fulle det siste året.

– Foreløpig har medlemskapet blitt brukt til kræsjkurs, karrierekvelder, webinarer og andre arrangementer. Jeg har også kjøpt reiseforsikringen til Gjensidige gjennom Tekna. Den kom godt med da jeg mistet GoPro’en min i havet på Norgesferie i sommer.

Marcus Borger, som studerer til å bli dataingeniør, har i likhet med Temmerud fått et bedre sosialt liv av å være organisert.

– Jeg har fått nye venner og bekjente og vært med på artige arrangementer. Nå håper jeg på fallskjermkurs til sommeren. Ellers har Teknas mobilforsikring gjort at jeg har spart penger på sprukket skjermglass.

 

Les også