Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Marie Stette

VÆRT AKTIV: Marie har fått brukt medlemskapet sitt godt. Foto: Privat.

Marie: - Jeg har brukt medlemskapet i Tekna til 7 ting

Det kan være ekstra lurt å bli medlem av Tekna i år, mener en av studentene.

Studiestarten er rett rundt hjørnet, og for deg som skal studere realfag er det mye å holde styr på. Vi har derfor snakket med 6 studenter om hvordan det er å være medlem av Tekna. 

Marie Stette, som studerer akvamedisin ved UiT i Tromsø ble medlem på grunn av forsikringene og kursene som passet henne.

– Jeg ble medlem av Tekna etter å ha blitt vervet på stand i fadderuken. De som stod på stand den dagen var flinke til å overbevise, og ga meg mange gode grunner til å bli medlem av Tekna. De ramset opp en rekke kurs/arrangementer som skulle arrangeres og forklarte i detalj hva medlemskapet inkluderer. Jeg trengte samtidig innboforsikring, tyveriforsikring og reiseforsikring.

Utover det var det flere kurs som appellerte til hennes sosiale- og faglige interesser, derav: jegerprøven, kræsjkurs, skidag, grilling, fiskehelseforedrag og olympiade.

–  I tillegg kjemper Tekna for at fiskehelsebiologer skal beholde reseptretten. Jeg skal selv bli fiskehelsebiolog om to år og verdsetter det arbeidet Tekna legger inn i denne saken. Vil gjerne være en del av et fagforening som kjemper for mine interesser, sier hun.

Hun har brukt medlemskapet til 7 ulike ting:

– Da jeg var på utveksling i København ble sykkelen min stjålet. Da var reiseforsikringen jeg har gjennom Tekna veldig praktisk å ha! Jeg har oss tatt kontakt med Tekna-jurister for å gå gjennom to arbeidsavtaler. De hjalp meg med å forstå tariffavtaler og se om jeg fikk betaling for reisetid, overtid og så videre. Ellers har jeg også brukt jobbsøkerportalen og CV-byggeren og fått hjelp til å lage en attraktiv CV og jobbsøknad.

–  Ellers har jeg, etter å ha blitt medlem av Tekna, byttet bank til Danske Bank, ettersom Tekna-medlemmer får flere goder gjennom samarbeidet mellom Danske Bank og Akademikerne, derav for eksempel tilgang til fler enn 1200 flyplasslounger i hele verden.

Hun har også fått benyttet seg av kursene.

– Jeg har deltatt på mange kurs og arrangementer, derav: skidag, olympiade, kræsjkurs, grilling, sushi og vin, paint’n sip, fiskehelseforedrag, bedriftspresentasjoner og mer. Jeg har også hatt et verv i Tekna som studentkontakt og har gjennom dette vervet fått muligheten til å arrangere akkurat de kurs/eventer jeg måtte ønske, samt blitt en del av et stort fellesskap. Som studentkontakt i Tekna har jeg også fått delta på lederkurs, samlinger i Oslo med andre studentkontakter ved andre universiteter i Norge og møter med Danske Bank for å hjelpe dem med å oppdatere deres kundetilbud, sier Marie.

Hun ser for seg å bruke Tekna til å hjelpe med både bil og hus i årene som kommer.

– I løpet av dette året skal jeg mest sannsynlig kjøpe bil, og skal derfor skaffe meg bilforsikring gjennom Tekna. Jeg kommer også til å be om gjennomgang av arbeidsavtale fra Tekna-juristene neste gang jeg får en arbeidskontrakt fra en ny arbeidsgiver. Jeg kommer også til å kontakte Tekna før kjøp av min første bolig, eller ved leie av ny bolig, slik at Tekna juristene kan gå gjennom boligkontrakten.

– Jeg håper også at Tekna vil arrangere EndNote kurs, Excel kurs, LinkedIn kurs, masterkveld og andre masterrelevante eventer/kurs de kommende årene, sier Marie.

Hun har følgende tips til studenter som vurderer å bli medlem:

  • Koster bare 150,- per semester. Veldig billig! 
  • Inkludert i medlemskapet får man gratis 2 forsikringer. Uføreforsikring + en valgfri forsikring: enten tyveriforsikring eller innboforsikring. Ellers får man også fine tilbud på andre forsikringer, som f.eks.: bilforsikring og reiseforsikring. 
  • Mulighet til å dra på mange faglige og sosiale kurs/arrangementer. 
  • Goder som kunde i Danske Bank: f.eks. tilgang på flyplasslounger verden rundt, god BSU rente, gratis kundeprogram (koster primært 300,-) 
  • Tekna-Camelbak flaske + masse annet Tekna merch. 
  • Bli en del av et stort nettverk med fler enn 80.000 medlemmer, og derved mulighet til å mingle og få både voksne og unge kontakter innenfor ditt fagfelt. 
  • Sist men ikke minst er det utrolig hyggelig å komme innom stand ukentlig for å få kaffe og snacks + påfyll av Tekna merch og snakke med andre medlemmer :) 
Jonas Steinnes
SOSIALE GRUNNER: Jonas ble medlem av Tekna av sosiale grunner. Foto: Privat.

- Bra for knust mobilskjerm

Jonas Steinnes Ivesdal, som har tatt en bachelor innen maskiningeniør, og som nå skal starte på master i industriell økonomi, ble medlem av Tekna for å bli med på de sosiale/faglige arrangementene som Tekna arrangerer

– Som en bonus var forsikringene veldig nyttige for en som blant annet ofte knuser mobilskjermen sin.

– Jeg har ellers vært med på flere kurs/sosiale arrangement hvert semester (excel kurs, vinsmaking og så videre ), og har ulykke- og tyveriforsikring. I tillegg har jeg fått markedets beste boligrente gjennom Akademikerne, som man er medlem av via Tekna, sier han.

Studentforsikringer

Studenter får to forsikringer inkludert i medlemskapet. I tillegg får du også svært gode priser på andre forsikringer gjennom Gjensidige. 

Han vil framover bruke de samme tilbudene som han har brukt til nå. I tillegg vil han skaffe seg mer nytte av nettverkene i Tekna, CV-byggeren deres på nett og juridisk hjelp når det gjelder arbeidskontrakt og lignende etterhvert som han nærmer meg arbeidslivet.

Han mener Tekna har masse å tilby deg i forskjellige deler av ditt studentliv.

– Bruk litt tid på å faktisk se på tilbudene de gir deg, og ta nytte av dem. Du får veldig fort verdi for semesteravgiften. Du vil møte mange likesinnede og kjekke mennesker på arrangementer, få forsikringer som er veldig gode å ha som student, pluss nettverk og hjelp som kan være en fordel når du skal ut i arbeidsmarkedet.

Magnus Berg Sletfjerding
EKSTRA LURT I ÅR: Magnus tror det kan være ekstra lurt å være fagorganisert i år. Foto: Privat.

- Sjekket kontrakter

Magnus Berg Sletfjerding, som studerer Nanovitenskap og Nanoteknologi på Københavns Universitet., ble først og fremst medlem i Tekna fordi Tekna Student København hadde mange morsomme arrangementer for norske teknologistudenter i København.

– Jeg har vært på en del web-kurs, som har vært nyttig for å få et bilde av arbeidsmarkedet i Norge for når jeg en gang skal tilbake. Jeg har også brukt den juridiske rådgivningen til å få sjekket sommerjobbskontrakter.

– Jeg håper framover å kunne dra nytte av Teknas faglige nettverk, og fortsette å lære og utvikle nye kompetanser etter jeg er ferdig med å studere. 

Han tror det kan være ekstra lurt å være medlem av Tekna.

– Jeg forestiller meg at det sosiale i fadderuka og andre deler av studielivet blir litt amputert på grunn av COVID-nedlukninger. Der tror jeg klart at Teknas tilbud, både i form av kurs (live + opptak som ligger på hjemmesiden) og andre sosiale arrangementer kan hjelpe nye studenter å møte venner fra andre studieretninger enn deres egen.

– I tillegg er forsikringstilbudet til Tekna veldig bra når man er student, og Gjensidiges Braive-tjeneste er god å ha i baklomma hvis man synes at Zoom-forelesninger er tunge å følge med i, og man har inntrykk av at studielivet ikke ble helt som forventet, sier han.

Bli medlem

Du får to forsikringer inkludert, sparer mye penger på våre fordeler og kan treffe andre på våre sosiale og faglige arrangementer.