Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gudmundur Ebenezer

Aktuelt

– Minst 10 ganger mer rimelig psykolog enn vanlig

Tekst av Sondre Tallaksrud Publisert: 22. jan. 2021

Du trenger ikke å ha store psykiske problemer for å snakke med disse psykologene. – Jo fortere man får fikset problemene, desto lettere er det å komme ut av det.

Mer enn en av fire studenter opplever alvorlige psykiske plager viser en tidligere undersøkelse Folkehelseinstituttet, og med tanke på dagens samfunnssituasjon kan man med sikkerhet si at mange studenter trenger hjelp.

57 prosent av dere opplever mye stress i studiehverdagen. 45 prosent mener skoleprestasjonene betyr mye for hvordan dere verdsetter seg selv. Nesten tjue prosent oppgir  lav selvfølelse og over 40 prosent svarer at de ofte er redd for ikke å være gode nok på skolen.

Tekna har derfor laget et strålende tilbud for deg, uansett hvor mye du sliter. Du trenger faktisk ikke å ha problemer i det hele tatt. 

– Dette er et lavterskeltilbud. Vi tror de fleste kan ha stor nytte av dette, til og med studentene som ikke sliter med noe kan ha godt av å forebygge, sier Gudmundur Ebenezer, som er psykolog og admistrerende direktør i Lifekey som tilbyr tjenesten.

– I hvert fall 10 ganger rimeligere

Det nye tilbudet gir dere fem psykologtimer til 100 kroner timen, noe som er billig i forhold til alternativene, sier psykologen.

– Det er minst 10 ganger billigere enn hva det koster i gjennomsnitt å ta en psykologtime ellers i Norge. Forskjellen er jo at du møter psykologen online, noe som fungerer bra. De fleste er vant med å bruke video i kommunikasjon med andre.  

Du er garantert time med psykolog innen 72 timer, noe som også skal være veldig bra i forhold til alternativene.

– Man kan måtte forvente flere måneders ventetid for psykologtime enkelte steder, og det er jo ofte man trenger mental hjelp der og da. Det kan være vanskelig å vente på hjelp langt fram i tid, sier Ebenezer.

Forskjellige typer psykologer

Psykologene har ulike bakgrunner og styrker, slik at de kan treffe de preferansene du måtte ha på en best mulig måte.

– Noen vil kanskje ha et spesielt kjønn å snakke med, mens andre vil ha ulike typer kompetansen, derfor har vi sørget for ar psykologene våre er varierte.

Psykologen forklarer at det er omtrent like mange gutter som jenter som bruker tjenestene i dag, til motsetning fra noen år tilbake.

– Det har blitt mindre tabu å snakke om mental helse de siste årene. Folk har skjønt mer og mer jo viktig det er å ta vare på den mentale helsen, jo fortere man får gjort noe med problemene, desto bedre er det. Venter man for lenge kan det ta lengre tid å komme ut av plagene.

Han sier man ikke kan forvente store mirakler på disse timene, men man skal få verktøyene man trenger for å få psyken ett hakk bedre enn det den var før.

Her er noen av de som har vært mest fornøyde med tilbudet sine meninger:

  • Lifekeys var mitt første møte med psykolog. Jeg liker at jeg kan sitte i pysjen i mitt trygge rom. Det gjør det lettere å «sette» av tid og blir mindre skummelt.
  • Utrolig dyktig psykolog og veldig behagelig å kunne sitte hjemme i sin egen stue. Anbefales på det sterkeste til alle! Man trenger ikke gå gjennom en krise for å få utbytte av dette, her får man gode hjelpemidler til å gjøre hverdagen bedre.
  • Jeg fikk snakke med en dyktig psykolog allerede under 48 timer etter at jeg først ble klar over tjenesten, og planlagt ny time raskt etter det. Det tekniske fungerte fint, veldig enkelt og greit å forholde seg til. Føltes ikke unaturlig eller noe slikt selv om det går gjennom skjerm, ser allerede frem til neste time.
  • Lifekeys er en trygg og enkel tjeneste å ta i bruk. Det gjør det lettere for mange, som kanskje ellers hadde funnet det vanskelig å ta kontakt med en psykolog, å faktisk ta steget og komme i kontakt med en psykolog. Tjenesten er profesjonell og man føler seg ivaretatt, uansett hvor i verden man befinner seg.

Psykologene er selvfølgelig også underlagt bransjens strenge taushetsregler.

Ny medlemsfordel for studenter

Våre studenter får nå inntil 5 videokonsultasjoner med psykolog for kun 100,- pr. time. Tjenesten leveres av Lifekeys, som er ledende i Norge med sine online psykologer. 

Les også