Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Forhandlinger i møterom. illustrert med hender på bordet

Lønnsoppgjøret i privat sektor

NHO-området er Teknas største tariffområde, og Tekna har egen hovedavtale med NHO. Tekna har rundt 25.800 medlemmer i NHO-organiserte virksomheter.

Avtalen mellom Tekna og NHO eies av sektorstyret i Tekna privat, som består av sentralt valgte Tekna-medlemmer i privat sektor. Disse velges på årsmøtet. Sektorstyret har fullmakt fra Hovedstyret til å representere Tekna i avtalespørsmål, og styrets primæroppgave er å ivareta forhold som reguleres i kollektive avtaler.

Hovedavtalen løper for to år av gangen, og reforhandles dersom en av avtalepartene går til oppsigelse av avtalen. Forhandlinger om revidering av avtalen foregår mellom sektorstyret i Tekna privat  og NHO.

Skulle det bli brudd i forhandlingene mellom Tekna og NHO, vil bruddet tas inn til mekling hos Riksmekler. Dersom partene ikke kommer til enighet etter bistand fra mekler, vil streik være et faktum.

Anders Kvam - forhandlingsleder Tekna Privat

- om årets lønnsforhandlinger og lønnsoppgjør

Ord og utrykk i lønnsforhandlinger

Høres gresk ut når man snakker om lønnsforhandlinger og lønnsoppgjøret? Slapp av du er ikke den eneste som er usikker på hva glidning og overheng egentlig betyr. 

Fjellklatrer henger under et overheng.

De tillitsvalgte hjelper deg med lønnsutvikling

Tekna har hundrevis av tillitsvalgte som hjelper deg med å få en riktig lønnsutvikling gjennom årlige lønnsforhandlinger.

To kollegaer diskuterer