Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kvinne smiler med skjermer rundt seg som viser kode
Finn ut hva du ønsker i en ny jobb. Ønsker du deg et lignende miljø eller noe helt annet?

Råd og tips

Fem tips ved jobbskifte

Publisert: 4. aug. 2021

Planlegger du å skifte jobb? Her er fem kjappe tips som kan hjelpe deg i gang.

1. Kartlegg kompetansen din. Hva kan du egentlig? Hvilken erfaring har du bygget deg opp? Hva er du god på?

2. Finn ut hva du ser etter i en ny jobb. Er det først og fremst nye, spennende arbeidsoppgaver og mulighet for å stige i gradene? Eller ønsker du et nytt miljø eller kanskje en ny bransje?

Ikke hopp på første og beste mulighet, men sett opp noen kriterier for hva du ønsker av videre karriereutvikling.

3. Ikke bytt jobb kun basert på høyere lønn. Lønn er en kortsiktig motivasjon hvis du ender med kjedelige arbeidsoppgaver og egentlig trives godt der du er.

4. Vær tydelig og lett å forstå. Ønsker du å bytte bransje må du være obs på fagspråk og interne begreper du tar med deg. Pass på at det er lett å forstå hva du har drevet med og hvilken erfaring du tar med deg.

5. Bruk nettverket ditt. Det ligger så mange spennende muligheter i gode nettverk. Spør andre som trives med jobben om hva de gjør.

Kanskje du vet om noen som gjør det du har lyst til å drive med? Ta en kaffe med vedkommende for å lære mer om jobben. Da er det lettere for deg å selge deg inn til en liknende jobb, og kanskje vedkommende vet om noe som blir ledig.

Tekna hjelper deg med alt du trenger å vite om jobbsøk, enten du er nyutdannet eller har flere år i arbeidslivet.

Låst hengelås

Vårt karrieretilbud

Vi hjelper deg med CV, søknad og forberedelser til jobbintervjuet. I tillegg kan våre advokater lese gjennom kontrakten din FØR du signerer. 

Bli medlem

Som medlem i Tekna får du tryggheten av en sterk fagforening i ryggen, faglig påfyll, sosiale møteplasser og blant Norges aller beste avtaler innen bank, forsikring og pensjon.

Les også