Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kvinne smiler med skjermer rundt seg som viser kode
Finn ut hva du ønsker i en ny jobb. Ønsker du deg et lignende miljø eller noe helt annet?

Råd og tips

Tips ved jobbskifte

4. aug. 2021

Planlegger du å skifte jobb? Her er fem kjappe tips som kan hjelpe deg i gang.

1. Kartlegg kompetansen din. Hva kan du egentlig? Hvilken erfaring har du bygget deg opp? Hva er du god på?

2. Finn ut hva du ønsker i en ny jobb. Er det nye, spennende arbeidsoppgaver, mulighet for å stige i gradene, nytt miljø, ny bransje?

Ikke hopp på første og beste mulighet, men sett opp noen kriterier for hva du ønsker videre.

3. Ikke bytt bare på grunn av lønn. Lønn er en kortsiktig motivasjon hvis du ender med kjedelige arbeidsoppgaver og egentlig trives godt der du er.

4. Ønsker du å bytte bransje må du være obs på fagspråk og interne begreper du tar med deg. Pass på at det er lett å forstå hva du har drevet med og hvilken erfaring du tar med deg.

5. Bruk nettverket ditt. Det ligger så mange spennende muligheter i nettverk. Spør andre som trives med jobben om hva de gjør.

Kanskje du vet om noen som gjør det du har lyst til? Ta en kaffe med vedkommende å lær mer om jobben. Da er det lettere for deg å selge deg inn til en liknende jobb, og kanskje vedkommende vet om noe som blir ledig.

Teknas karrieretilbud

Hvordan skrive en god søknad og CV? Hjelp til jobbintervjuet? Kontraktsgjennomgang? Tekna har et godt tilbud til deg som er på jakt etter ny jobb eller vil utvikle deg der du er. 

Les også