Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
gjenbrukspose

Tema: Ledelse og utvikling

Sirkulær økonomi med Norge i førersetet?

Oppdatert: 17. aug. 2023 Streaming

Vel møtt til debatt under Arendalsuka 2023, om Norges rolle i internasjonalt arbeid med standarder for sirkulær økonomi.

I et moderne samfunn må vi legge til rette for bedre ressursutnyttelse, mer gjenbruk, mer reparasjon og mer resirkulering, på tvers av sektorer og landegrenser. Nye standarder vil hjelpe virksomheter på tvers av sektorer å utvikle, måle og dokumentere sirkulære løsninger.

Standarder for informasjon og åpenhet vil gjøre det enklere for offentlige innkjøpere og forbrukere å stille tydelige krav og ta bedre valg.

EU har allerede erkjent at veien til en vellykket sirkulær økonomi går gjennom standardisering. Norske myndigheter, næringsliv og interesseorganisasjoner kan velge å sitte på gjerdet og vente på hva som kommer, eller delta aktivt i utformingen av nye, sirkulære standarder.

Arrangementet er et samarbeid mellom Tekna og Standard Norge.

Relaterte bærekraftsmål

Les også