Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En havvindoperatør ser på vindturbiner til havs

Tema: Energi

Havvind og utdanning: Gigawatt krever megaløft

Oppdatert: 16. aug. 2023 Streaming

Norges ambisjoner på havvind skaper titusenvis av nye arbeidsplasser. Spørsmålet er: Hvem står klare til å ta dem? Både utviklere og leverandørindustrien trenger et mannskap i verdensklasse når vi skal bygge ut 30 GW havvind innen 2040.

Tekna og Norwegian Offshore Wind inviterer til debatt om havvind og kompetanse

Industrien selv er tydelige på at behovet for høyere utdanning innen havvind er stort. Ny teknologi skal få kostnadene ned og lønnsomheten opp. Ny infrastruktur må planlegges og bygges. Ny forskning skal bidra til å sikre en skånsom utvikling på naturens premisser.

På dette seminaret inviterer Norwegian Offshore Wind og Tekna politikere, utdanningssektoren, industrien og ikke minst studenter selv til å finne løsningene på kompetansegapet – både på kort sikt og på lang sikt. 

Relaterte bærekraftsmål

Les også