Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
2 jenter snakker om forsikring

Råd og tips

Har du de forsikringene du burde ha?

Publisert: 18. mai 2021

Du kan være litt, eller veldig, uheldig, men du er aldri litt forsikret. Enten er du dekket, eller så har du et problem den dagen noe skjer.

For deg som er ung handler forsikring hovedsakelig om to ting: Deg selv og tingene du har. 

Du har sikker hørt om reiseforsikring og innboforsikring. Fint. Det bør du ha. Mer om det lenger nede. Men har du tenkt over hva du sitter igjen med hvis du skulle bli syk eller skade deg – rett og slett bli ufør? 

Uførhet er verst for unge 

Ifølge NAV har tallet på uføre mellom 18 og 29 år økt med mer enn 136 prosent siden 2011.  Blir du ufør som student, risikerer du å ende opp som minstepensjonist. Det vil si at dersom du er under 26 år, vil du som ufør få utbetalt 2,48 G pr. år fra NAV. I 2023 tilsvarer dette 294 178 kroner, som er ca. halvparten av startlønnen for sivilingeniører i privat sektor. Inntekt fra deltidsjobber teller positivt, men er ingen erstatning for flere år med fulltidsjobb.  

En «no brainer»

Uføreforsikring er en «no brainer», mener Hallgeir Kvadsheim, som mange kjenner fra «Luksusfellen». Tekna har derfor valgt å inkludere en egen uføreforsikring i sitt medlemskap. Det sikrer mot økonomisk ruin om du blir ufør. Dette er et unikt gode alle studentmedlemmer får. Les mer her om hvorfor Halgeir mener uføreforsikring er smart.

Reisen starter fra du drar hjemmefra

Men det gjør ikke alle reiseforsikringer. En god reiseforsikring dekker mer enn du tror, og hos Gjensidige får Tekna-medlemmer under 27 år en av markedets aller beste forsikringer til kun 83 kr i måneden. Det er ikke bare sommerferien med sykdom som dekkes. Tenk like gjerne på sykkelen som blir stjålet hos en kompis, eller fellesutgiftene du hadde på en hyttetur hvor du ble syk. Vår reiseforsikring dekker dette og mye mer.

Studentforsikringer

Studenter får to forsikringer inkludert i medlemskapet. I tillegg får du også svært gode priser på andre forsikringer gjennom Gjensidige. 

Innbo – alt du har på hybelen 

Det kan være penger å spare på å bruke dine foreldres innbo- og reiseforsikring hvis du er dekket av den. Men ikke ta det for gitt, betingelsene varierer mellom ulike selskaper.

Grunnregel: Dersom du har meldt flytting i folkeregisteret, så må du ha egne forsikringer. Om ikke du har meldt flytting, kan du være dekket av familiens forsikringer. Et godt tips er å få hjelp hjemme, før du snakker med forsikringsselskapet.    

Inkludert forsikring i Tekna  

Dersom du ikke er dekket av foreldrene dine sin innboforsikring, anbefaler vi at du velger innboforsikringen som er inkludert i ditt Tekna-medlemskap. Dersom du er dekket av dine foreldres innboforsikring, anbefaler vi at du heller velger å inkludere tyveriforsikring for PC, nettbrett og knust mobilskjerm. Du kan nemlig inkludere en av disse to i medlemskapet helt gratis. Les mer om forsikringene på våre nettsider. 

Bli medlem

Du får to forsikringer inkludert, sparer mye penger på våre fordeler og kan treffe andre på våre sosiale og faglige arrangementer. 

Les også