Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tre unge studenter med teksten: Rekker jeg å gjøre ting utenom studiene? Eller er det bare skole, skole, skole?
Jobb smart frem mot eksamen: Studieteknikk handler om å være smart og litt lat.

Råd og tips

6 tips til bedre studieteknikk

Publisert: 19. mai 2021

Studieteknikk handler om å være smart og litt lat. Uansett hvor lite eller mye du jobber, er det viktig å utnytte tiden best mulig. Her har du noen enkle tips, som kan bidra til at du får en bedre og mer effektiv studiehverdag.

Ha et tidsskjema

Lag en arbeidsdag. Sett av en fast tid til studiene, for eksempel fra 09.00-15.00. Når du har begrenset tid jobber du ofte mer effektivt. Og du kan ta fri uten dårlig samvittighet. Det er også lurt å lage en oversikt over når ulike deler av pensum må leses, slik at du er sikker på at du kommer deg igjennom det meste.

Gå på forelesning

Den enkleste måten å finne det viktigste i pensum er rett å slett å møte opp på forelesning. Der får du eksperttips fra en person med peiling på faget, og du får hjelp til å sortere innholdet. Eventuelt kan du se videoopptak av undervisningen som flere universiteter har gjort tilgjengelig for sine studenter.v

Kræsjkurs – hurtig gjennomgang av pensum

Uansett om du har vært strukturert med lesingen eller ikke, er det alltid kjekt med en liten oppfriskning i pensum før eksamen. Når eksamen nærmer seg så pleier Tekna å arrangere en rekke kræsjkurs i ulike emner for våre medlemmer. Her får du en rask gjennomgang av pensum slik at du kan senke skuldrene litt når eksamenstiden slår inn. 

Medlemsfordeler for studenter

To inkluderte forsikringer, sosiale arrangementer, hjelp med husleie- og jobbkontrakter og mange avtaler du kan spare mye penger på. 

Ikke sitt hjemme. Sitt på lesesalen. 

Bruk lesesalen eller biblioteket hvis mulig. Alle må forholde seg til Covid-19-regler, men i utgangspunktet så er det best å sitte på lesesalen eller biblioteket. Legg mobilen i veska. Sitter du hjemme for å lese er sjansen større for at du blir forstyrret eller distrahert. Jobb i korte økter, 20–30 minutter, så pause. Hver arbeidsdag inneholder mange økter.

Læring gjennom kurs

På mange studiesteder finner du Tekna. Er du medlem kan du bli med på spennende kurs og arrangementer som kan hjelpe deg i dine studier. Dette kan være alt fra Excel-kurs, Python-kurs, LaTeX-kurs, til arrangementer om kunstig intelligens, vindmøller eller bærekraftig matproduksjon.  

Sitter du fast? Prøv presskriving

Ved presskriving skriver man i løpet av fem minutter ned alt man vet og kommer på om et tema. Dette gjør det lettere å finne måter å komme i gang med oppgaven på: Enten det er hjemmeeksamen, en kvalifiseringsoppgave eller et sammendrag fra en bok.

Bli medlem

Du får to forsikringer inkludert, sparer mye penger på våre fordeler og kan treffe andre på våre sosiale og faglige arrangementer. 

Les også