Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
3 venner smiler i kamera

Råd og tips

På jakt etter nye venner? Slik går du frem

Publisert: 26. mai 2021

Kjenner du det murrer litt i magen ved tanken på å finne nye venner på ditt studiested? Det er helt naturlig. Og du er heldigvis ikke alene.

Å bli kjent handler i stor grad om enkle grep som å slå av en prat, si hei og ta initiativ. Men selv om det høres enkelt ut, er det ikke alltid like lett. Ofte kan det hjelpe å ha en liten plan. Vi har derfor samlet noen gode råd til deg.

Flytt inn i et kollektiv 

Kollektiv er ekstremt god medisin mot å bli sittende alene. Alltid noen i nærheten, ofte et sosialt møtested. Det er lurt å ha i bakhode at de i kollektivet kan ha andre rutiner og vaner enn deg. Det er derfor viktig at du viser toleranse slik at det blir et godt bomiljø.   

Gode grunner til å være studentmedlem

For 150,– pr. semester får du to forsikringer inkludert, sparer mye penger på våre fordeler og kan treffe andre på våre sosiale og faglige arrangementer. 

Ikke gi opp etter fadderuka 

Møtte du ikke drømmevennene i faddergruppa? Eller begynte du på studie midt i studieløpet? Heldigvis varer oppstarten på nytt studie mye lenger enn de to første ukene. Du har fortsatt god tid til å bli kjent med medstudentene dine. Husk at de du har rundt deg har søkt på lignende studier som deg. Sjansen for felles interesser er god.

Sosialt med Tekna  

På de fleste studiesteder finner du Tekna. Er du medlem kan du bli med på mange spennende aktiviteter og arrangementer, både sosiale og faglige. Vi arrangerer blant annet paintball, vinsmaking og fjellturer eller du kan delta på mer faglige arrangementer, som å lære om urban byutvikling, solceller eller havnæringen.

Bli studentkontakt

Et frivillig verv i Tekna er både lærerikt, sosialt og ser bra ut på CV-en.

Finn folk i forelesningssalen 

Dette kan høres banalt ut, men det virker. Se deg om i forelesningssalen og sett deg sammen med noen du synes ser hyggelig ut. Sett deg som mål å starte en samtale når den første pausen kommer. 

Bruk interessene dine 

Bli med på en aktivitet du synes er gøy. Eller til og med en du ikke vet om du liker, fordi du aldri har prøvd. Meld deg inn i en sportsklubb, teaterlag, engasjer deg studentpolitisk eller bli med i en av de mange klubbene som finnes på ditt studiested.  

Arbeid som frivillig 

Engasjer deg som frivillig på skolens studentpub eller i andre sosiale settinger. Der møter du andre utadvendte og sosiale studenter som kanskje også er på leting etter nye venner! Hos oss i Tekna kan du også engasjere deg som frivillig. Vi har studentgrupper på de fleste studiesteder i Norge. Her blir du kjent med studenter på tvers av studielinjer, og dere får oppleve spennende og sosiale ting sammen. I tillegg får du et verv på CV-en som skiller seg ut den dagen du skal søke jobb.

Mestring og mental helse

Vi har flere lavterskeltilbud som hjelper våre studenter med å takle stress og utfordringer i hverdagen. 

Les også