Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kvinne jobber på whiteboard. Med mestringspodden-logo og teksten Kreativitet
Kreativitet handler blant annet om å være løsningsorientert i møte med livet.

Råd og tips

Kreativitet

Publisert: 23. mars 2022 Podkast

Hva er egentlig kreativitet og kan du lære deg å være kreativ? Lær mer om det i denne episoden av Mestringspodden.

- Kreativitet kan ses som en skapende evne. Oppfinnsomhet, nytenking, fleksibilitet og problemløsning. Kreativitet er avgjørende for å håndtere utfordringer og endringer og må derfor ikke begrenses til vitenskapelige oppfinnelser eller kunstneriske uttrykk, sier psykolog Carina Carl.

Vi kan stimulere kreativiteten

Som barn er vi naturlig kreative gjennom lek. For de fleste blir det mindre av det i voksen alder. Men det finnes måter å ivareta og stimulere kreativiteten på.

- Vi kan for eksempel bryte vaner, gjøre nye ting eller gjøre ting på nye måter, lese bøker eller søke andre kilder til ny kunnskap. Du kan også investere tid til lek, meditasjon og stillhet. Her er det mange veier til rom, sier Carl.

Studier krever kreativitet

Marthe Nerhoel
Marte Nerhoel studerer til å bli sivilingeniør ved Universitetet i Agder


I de fleste studieretninger kreves det kreativitet, selv om dette så klart varierer mellom både studieretning og personlighet hos studentene. Marte Nerhoel studerer til å bli sivilingeniør ved Universitetet i Agder. Hun er en av studenten

e som deler sine tanker om kreativitet i episoden.

- Jeg tenker kreativitet i studiene handler om mer enn det å ha gode ideer. Det handler også om tilpasningsevne, finne riktig studieteknikk som fungerer best for deg og kanskje til og med det å tilpasse seg når uventede situasjoner dukker opp, sier Marte.

Her får hun støtte av psykolog Carina som mener at kreativitet i studier handler om mer enn det faglige.

- Det kan handle om å se nye løsninger, tenke nytt om et emne, utfordre etablerte sannheter og det å være praktisk kreativ for å få studiehverdagen til å gå opp. Det handler om å være løsningsorientert i møte med livet, sier Carl.

Hør hele episoden om kreativitet og lær mer om hvordan du kan investere i din egen kreativitet!

Mestring og mental helse

Vi har flere lavterskeltilbud som hjelper våre studenter med å takle stress og utfordringer i hverdagen. 

Les også