Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en student med laptop og rucksack

Aktuelt

Hvorfor lønner det seg å være medlem i Tekna?

Publisert: 10. aug. 2018

Tekna er Norges største organisasjon for realister, naturvitere og teknologer med mastergrad. Våre 107 000 medlemmer jobber hver dag med å løse samfunnets utfordringer gjennom innovasjon og ny teknologi.

Hos oss blir du en del av et stort fellesskap som gir deg en rekke fordeler igjennom studietiden. Du får et større nettverk og tilgang til medlemsfordeler som forhå­pentligvis gjør hverdagen litt mer beha­gelig. Så kan du konsentrere deg om det som er viktig, nemlig det å studere.

Vi har spesialisert oss på behovene du som tar master­utdanning har, og vi står klare til å hjelpe deg både nå som student og i arbeidslivet.

Påfyll

Vi tilbyr mange eksklusive kurs og arrangementer for medlemmer. På alle våre studiesteder arrangerer vi faglige og sosiale kurs og arrangementer for medlemmene våre. Tekna arrangerer også flere større kurs årlig som medlemmer kan delta på for en billig penge.

Hjelp

Circa 2.000 kroner i timen må du regne med å betale for juridisk hjelp på det private markedet - men du har advokat inkludert i medlemskapet ditt! Fint, ikke sant?

Tekna-juristene kan blant annet hjelpe deg med:

  • Forbrukerkjøp - har du kjøpt det som viser seg å være en råtten bruktbil? Eller lurer du på om du har rett på ny PC når den du kjøpte for ikke så lenge siden har begynt å fuske?
  • Samboerkontrakt - vi har standardkontrakt du kan bruke - ta kontakt!
  • Husleietvister. Er du på flyttefot? Unngå trøbbel; bruk en standard husleiekontrakt når du skal leie bolig, f.eks. fra Forbrukerrådet.

Tekna-advokatene svarer på konkrete spørsmål, gir deg veiledning i hvordan du takler en tvist og får avklart hvordan du eventuelt går videre med saken. Send e-post til [email protected]. Vi hjelper også med å se på arbeidskontrakter, veilede på lønn (i relevante sommerjobber og fast jobb). Les mer om juridisk hjelp her. Advokatene er raske på tilbakemeldinger og du skal sende inn leiekontrakter til kjøpskontrakter, samboerkontrakter og kontrakter i forbindelse med jobb. Alle kontrakter er like mye verdt og tas imot av oss.

Tilbud

Studentforsikring inklu­dert i medlemskapet (f.eks. knust mobil) og andre rimelige forsik­ringer. Du sparer ofte mer enn hva medlemskapet koster. Nytt av året er at begge våre forsikringer inkluderer uføreforsikring via Gjensidige. Du kan også tegne en meget gunstig reiseforsikring.

Samhold

Alle medlemmene våre studerer til eller har en master­grad i naturvitenskap, teknologi og realfag. I Tekna finner du møteplasser, oppdatert innsikt og muligheter til å påvirke gjennom ulike faglige nettverk som også er åpne for studenter. Nettverkene arrangerer møter, foredrag og debatter der du kan treffe fagvenner og kanskje også fremtidige kolleger? La deg bli inspirert og fascinert av andres innsikt, eller vis hvem du er og hva du kan, og ta med deg ny kunnskap tilbake til din studiehverdag.

Jobb og sommerjobb

Vi hjelper deg med jobbsøknaden og prosessen etterpå. Vi vet hva du bør kreve i lønn når du skal ha jobb. Vi har egne knallgode folk som leser CV-er og søknader til den store gullmedalje. Send inn for hver jobb du søker, selv om det bare er en deltidsjobb eller sommerjobb. Tekna jobber hvert år med å utarbeide en lønnsstatistikk for våre medlemmer. Vi har også en begynnerlønnsanbefaling for de som skal ut i arbeid, samt råd for lønn i relevant sommerjobb.

Abonnement

Teknisk Ukeblad er inkludert i medlemskapet og holder deg oppdatert. Alle medlemmer får dette levert hver måned, bortsett fra i juli. Ønsker du TU Ekstra tilbyr vi dette med 50% rabatt. 

Les også