Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Trondheim: Byggeplass ved Bøker&Bylab – Teknobyen

Vil du være med på en dugnad for å sikre sosiale og trygge møteplasser mens Teknobyen bygges? For å løse oppdraget trenger vi engasjerte medlemmer som liker å løse komplekse utfordringer – bli med!

Illustrasjon faglig kurs

Bli med og gjør noe bra for ditt lokalsamfunn!

Tekna har startet en ny medlemsaktivitet der du kan bidra frivillig på fritiden i faglige prosjekter i ditt lokalsamfunn.

Vi trenger din hjelp for å løse dette oppdraget – er du med?

Illustrasjon - Finn jobben

Om oppdraget

Vårens dugnad handler om Dalsenget torg ved Teknobyen, med blant annet den viktige møteplassen Bøker & Bylab Elgeseter, der området kommer til å være byggeplass i lengre tid. Bøker & Bylab er en møteplass, et bibliotek og en samskapningsarena som brukes av mange.

Hvordan kan torget fortsatt brukes som møtesplass for barn, eldre og nabolaget i perioden der «Nye Teknostallen» bygges?

Foreningen Pådriv Trondheim ønsker hjelp av Tekna-medlemmer til å komme med tanker, innspill, gode ideer og konkrete tiltak som kan gjøre området nært byggeplassen trygt og mulig å benytte for ulike grupper, særlig barn.

Det er flere aktører i området, blant annet KLP Eiendom (eiendomsutviklerne) og NCC (entreprenørene).

Hva er oppdraget?

1. Kartlegge behov og utfordringer ved å snakke med interessenter og å sjekke ut forholdene på området og på byggeplassen. Hva skal til for at området kan benyttes av eksisterende og eventuelt andre grupper?

2. Forslå konkrete tiltak for å møte disse utfordringene.

3. Pilotere/lage en enkel løsning for å teste ut et eller flere av tiltakene.

4. Vurdere hvilke tiltak som har potensiale for å kunne benyttes flere steder, dvs. foreslå en generalisering av noen av tiltakene som kan brukes på andre byggeplasser i fremtiden, dersom mulig og om det er nok tid.

Les hele oppdraget her (PDF)

Hvilken kompetanse trengs i dette oppdraget?

Har du erfaring innen eiendom, bygg, anlegg, trafikksikkerhet, brukersentrert design, områdeutvikling eller lignende er det nyttig for dette oppdraget, men alle i patruljen behøver ikke denne fagbakgrunnen. Vi trenger tverrfaglighet i patruljen, så her vil de fleste Tekna-medlemmer kunne bidra. Har du erfaring med prosjektledelse kan rollen som prosjektleder være noe for deg. Nysgjerrig på prosjektet, men usikker på om din faglige bakgrunn passer? Ta kontakt med prosjektleder i Tekna på [email protected].

Om oppdragsgiver

Pådriv Trondheim er en forening som fasiliterer og koordinerer samarbeid som skal øke hastigheten og kvaliteten på den bærekraftige samfunnsutviklingen i Trondheim. De driftes gjennom likeverdige partnere, jobber oftest prosjektbasert, kan ikke bestilles og alt som gjøres og skapes gjennom Pådriv skal være åpent og tilgjengelig for alle. De jobber helhetlig for Trondheim, men med spesielt fokus på tre bydeler i første fase: Nyhavna, Elgeseter og Sluppen.

Illustrasjon kurs, konferanser og arrangementer

Aktuelle datoer og tidsramme

Tirsdag 30. januar 2024 kl. 11–11:30: Informasjonsmøte på Teams, les mer og meld deg på her

Fredag 9. februar 2024: Siste frist for å melde deg som interessert til å delta i dugnaden.

Onsdag 28. februar 2024 kl. 17–19: Kickoff-møte hos Bøker&Bylab, krysset Elgeseter gate/ Professor Brochs gate.

Overleveringsmøte: 29. mai 2024 kl. 17 hos Bøker&Bylab

 • Teamet av Tekna-frivillige består av 3–6 personer, der én får rollen som prosjektleder. Prosjektleder tar spesielt ansvar for møtebooking, framdrift og fokus på leveranse.
 • Du må ha mulighet og vilje til å sette av 3–5 timer per uke på fritiden, over cirka tre måneder. Arbeidet vil skje både gjennom møter i gruppa (digitale/fysiske) og ved indiduelt arbeid.
 • Tekna legger til rette med kickoff og onboarding, enkle digitale verktøy for samhandling, midtveisevaluering og overleveringsmøte.
 • Teamet av Tekna-frivillige jobber ellers faglig selvstendig med oppgaven.
 • Les mer om opplegget her

Fordi det er meningsfullt og du:

 • blir kjent med nye folk!
 • blir enda bedre kjent med ditt distrikt!
 • lærer noe nytt!
 • bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted. I frivillig-prosjektene med Tekna bidrar du ofte på flere bærekraftsmål, blant annet ofte disse:

  Mål 3: God helse og livskvalitet
  Mål 11: Bærekraftige byer og lokalsamfunn
  Mål 17: Samarbeid om å nå målene

   

Vil du være med på oppdraget? Meld deg som frivillig her

Litt mer om deg

Arbeidsforhold: Jeg bekrefter at jeg kan delta i dette frivilligprosjektet

Hvorfor spør vi? Noen Tekna-medlemmer har klausuler knyttet til annet arbeid i ansettelsesavtalene sine, på grunn av for eksempel tidsbruk, interessekonflikter, omdømme, eller ressursbruk.

Kunne du tenke deg å være prosjektleder for gruppa?

Hva skjer nå?

Send inn skjemaet med knappen under, så hører du fra oss om et par virkedager. 

Les også