Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tre barn samarbeider om noe på mobil

Råd og tips

Foreldreprat x Tech nights: Sosiale medier og bildedeling

Oppdatert: 10. jan. 2022 Streaming

Hvilke plattformer er barna våre på, og hvordan kan vi bidra til trygg og god bruk?

Frode Rensel gir oss et grundig innblikk i sosiale medier; Instagram, Snapchat, Facebook og TikTok – hva de er, hvordan de brukes og hvordan vi som foreldre kan bidra til positiv, god og trygg bruk av sosiale medier for barna våre. I tillegg skal vi innom trygg bildedeling på nett, hva er greit og hva er ikke greit. Basert på den erfaringen Barnevakten har gjort over tid får vi ta del i noen problemstillinger og eksempler på god, så vel som dårlig bruk av både sosiale medier og bildedeling.

Om foredragsholderen

Foredragsholder Frode jobber som sosialpedagogisk rådgiver og lærer (matematikk og musikk) i full tid, er far til fire og står midt i det som vi lærere og foresatte står overfor av utfordringer, på og utenfor nettet. Som fotballtrener for en gjeng 10-åringer, ser han også hvordan skjermen har inntatt fotballarenaen. Frode har også jobbet mye med psykisk helse i skolen i mange år, og har holdt webinaret «Confident me» for It's learning og Dove som handler om barn og unge og kroppspress i medier.

 

Les også