Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
gruppe barn taster på mobilene sine

Råd og tips

Foreldreprat x Tech Nights: Oppmerksomhets-økonomien

Oppdatert: 8. nov. 2021 Streaming

De store plattformene kjemper om å holde på oppmerksomheten din hele døgnet. Om ‘digital detox’ og andre måter å begrense mediestrømmen på.

Vi lever i en oppmerksomhetsøkonomi. Pushmeldinger, varsler, click-bait, streaks, likes og konkurranser brukes for å øke tidsbruken, bygge vaner, styrke tilhørighet, og stimulere til produksjon og deling av innhold. Mange gleder seg over mulighetene mediene gir for kontakt, informasjon og avkobling. Samtidig beskriver mange mediestrømmen som forstyrrende og invaderende. Mange tar mediepauser, setter tidsgrenser eller avtaler situasjoner og steder som skal være mediefrie, for eksempel soverommet eller middagsbordet.

Om foredragsholderen

Foredragsholder Trine Syvertsen er professor ved UiO og leder for et forskningsprosjekt om digital frakobling. Hun har skrevet boka: Digital detox: The Politics of Disconnecting (2020).


Les også