Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Liv Hege Skagestad
Foto: Preben Torgalsbøen

Råd og tips

Foreldreprat x Tech nights: Samspillet med barn

Oppdatert: 5. apr. 2022 Streaming

Tilstedeværelse og lek i teater og fortellerkunst

I arbeidet med teater og fortellekunst leter man ofte etter de "magiske" øyeblikkene – at det i rommet oppstår en konsentrert erkjennelse, glede, klarhet, øyeblikk av et slags glitter mellom scene og sal. I scenekunsten ville man kanskje si at en engel passerte gjennom rommet. At utøver og publikum er totalt tilstede i øyeblikket er ofte avgjørende for at dette magiske rommet skal oppstå.

Denne tilstedeværelsen, eller nærheten, kan vi oppleve også i daglivet, i dialog, i lek eller i naturen og selvsagt i kjærligheten.

Arbeid og lek i teater og fortellekunst kan være med å skape bevissthet om en slik tilstedeværelse, og utvikle barn, unge og voksne sin evne til å lytte, være i dialog og bruke hele sanseapparatet – å se hverandre. I arbeid med teater og barn er også digitale verktøy ofte fraværende og ikke savnet.

Om foredragsholder

Foredragsholder Liv Hege Skagestad er leder av "Jakob Sande – senter for forteljekunst" og barne- og ungdomsteatret "Den mangfaldige scenen" som hun også har bygget opp i samspill med flere. Hun har i sitt arbeid jobbet med svært mange kunstnere, kulturarbeidere og barn og unge med ulik bakgrunn. Skagestad er sivilingeniør innen by og tettstedsplanlegging (NTNU) og har studert teater ved UiO. Hun har hatt flere lederstillinger innen statlig kultur- og miljøforvaltning.

Les også