Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Unge barn bruker smartskjerm i undervisning

Råd og tips

Foreldreprat x Tech nights: Ny teknologi frem mot 2030

Publisert: 7. mars 2022 Streaming

Vi er midt i en rivende digital utvikling. Hvordan ser det neste tiåret ut?

2010-tallet var perioden da en mobil gikk fra å være en klump i lomma til en skjerm alle har og bruker ofte. Den digitale hverdagen fram mot 2030 vil trolig bli helt annerledes igjen, og utviklingen vil bli påvirket av (minst) tre forhold:

  • Nye teknologier; smarte klokker, ringer, personlige assistenter, briller med innlagt skjerm og tjenester basert på kunstig intelligens
  • Den dominerende markedsposisjonen til de store teknologiselskapene i Silicon Valley som Google, Amazon og Facebook
  • Lovgivning, reguleringer og anbefalinger i EU og USA

Vi prøver å gi et overblikk over hovedtrender og nøkkelaktører i denne utviklingen. En god forståelse av hva som driver utviklingen kan være en god måte å møte 'den neste bølgen' av ny teknologi på.

Om foredragsholderne

Foredragsholdere Tobias Dahl (SINTEF/UiO) og Gudbrand Eggen (StartupLab) startet med spillutvikling på gutterommet på 90-tallet, og har overlevd flere oppstarter og opphold i Silicon Valley. De reiser regelmessig på konferanser for å finne ut hva som skjer i tech-verden.

Les også