Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Far som hvisker datter i øret

Tema: Realfag

Foreldreprat: Barn med stort læringspotensial

Oppdatert: 22. nov. 2022 Streaming

Hva kjennetegner elever med stort læringspotensial og hvordan ivaretar vi denne elevgruppen i Norge? Er det noe skolen bør gjøre for å ivareta denne gruppen og hvilke konsekvenser kan det ha om vi ikke gjør det?

Det er stor forskjell på utvikling og læring hos barn. Noen barn lærer fort og interessen for å lære kan forsvinne om de ikke utfordres. Hvordan kan foreldre støtte barn med stort læringspotensial? Hva vet vi om kjennetegnene på barn med stort læringspotensial og hvilke tilbud har vi for disse barnene i Norge?

I skolen er det stor variasjon blant elevene og i kvaliteten på opplæringen. Noen barn har det vi beskriver som stort læringspotensial. Dette kan være innenfor forskjellige fag eller i et spesifikt fag.

Foredragsholder

Jørgen Smedsrud er utdannet spesialpedagog med fordypning i psykososiale vansker. Han har en doktorgrad i pedagogikk hvor han skrev om elever med stort læringspotensial i Norge og jobber nå som forsker 2 på NIFU og Førsteamanuensis 2 på BI. Han har over tid publisert flere artikler på feltet og skrev en bok om tematikken i 2016.

Les også