Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
mann koder med ung gutt

Råd og tips

Foreldreprat: Intro til koding

Oppdatert: 15. apr. 2024 Streaming

Ønsker du å kode med barna, men ikke helt vet hvor du skal begynne? Fortvil ikke! Lær av Jan Alfred Sandven fra Lær Kidsa Koding. Han setter deg i gang med enkel koding.

Vi bruker micro:bit, et lite kretsbrett på 4x5 cm med en mikrokontroller, 5x5 cm led-skjerm og forskjellige sensorer. Med enkelt programmeringsspråk og stor funksjonalitet kan det raskt brukes til morsomme prosjekter som roboter, blinkende lys på skolesekker og bevegelsesalarmer. Et godt og enkelt verktøy for å lære barn (og voksne!) å kode.

Dette trenger du om du vil kode mens du ser foredraget:

  • Micro:bit (v1 eller v2) med micro-B kabel og batteripakke
  • PC/Mac eller iPad (med https://makecode.microbit.org/) eller Android nettbrett (app: https://microbit.org/get-started/user-guide/mobile/)
    Obs! For Android 13 og høyere, må du bruke USB (USB-C til USB micro-B) med https://makecode.microbit.org/

Foredraget er en uformell og uhøytidelig introduksjon til koding og lek med micro:bit.

Om Lær Kidsa Koding

Lær Kidsa Koding er en frivillig bevegelse som arbeider for at barn og unge skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet. Vi vil hjelpe de unge til å ikke bare bli brukere, men også skapere med teknologien som verktøy. I tillegg til å øke den allmenne forståelsen av informasjonsteknologi, ønsker vi å bidra til rekrutteringen til IT-yrkene og realfagene. En viktig del av vår virksomhet er å arbeide for at alle unge i skolealder får mulighet til å lære programmering og bli kjent med informatikk som fag. Les mer om Lær Kidsa Koding her.

Relaterte bærekraftsmål

Les også