Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En mann som sitter ved siden av et smilende barn

Råd og tips

Foreldreprat x Tech nights: Intro til koding

Oppdatert: 7. sep. 2021 Streaming

Vil du gjerne kode med barna, men vokste opp uten en Commodore 64 på rommet? Fortvil ikke! Nordic Semiconductor setter foreldre i gang med enkel koding.

På webinaret bruker vi micro:bit, en liten og populær norskutviklet datamaskin på 5x5 cm med mye spennende funksjonalitet, sensorer og et enkelt programmeringsspråk som gjør det lett å komme i gang med morsomme prosjekter som roboter, blinkende lys på skolesekker, bevegelsesalarmer og selvbyggede digitale musikkinstrumenter.

Vil du være med å kode underveis? Dette trenger du:

Vi lager interaktive munnbind. Vil du bli med å kode sammen med oss? Da trenger du:

A: Munnbind (1-gangs medisinsk munnbind, som du får kjøpt på butikken)

B: teip (gaffa- eller pakketeip, ikke gjennomsiktig 3M-tape)

C: en vanlig saks

D: 2 micro:bits (enten v1 eller v2). Den ene skal brukes i munnbindet, den andre som fjernkontroll via trådløs radio.

E: 2 AAA batterier

F: 1 batteriholder for micro:bit

G: USB-kabel type B (følger vanligvis med micro:biten)

Du kan kjøpe microbit:delene D og F på nett. Det er for øyeblikket litt knapphet på micro:bits hos noen leverandører, men du kan prøve på nett-stedene under. Du kan få kjøpt batteriholder og micro:bit separat, men det finnes en del starter-kits hvor du kan få kjøpt begge deler sammen.

  • DigiKey (batteriholder)

  • Skolehuset (starter-kit med batteriholder)

  • Ad Libris (starter-kit med batteriholder)

  • Notabene (kun micro:bit)

  • Aschehoug (kun micro:bit)

  • Gamezone

  • n00b.no (klassesett, 10 micro:bits med batteriholder)

De fleste micro:bit'ene du finner på nett nå er versjon 2.0, men går helt fint også å bruke versjon 1.0 om du kommer over den.

Foredraget kan helt fint følges uten utstyret, og er først om fremst en uformell og uhøytidelig introduksjon til koding og lek med micro:bit.

Du kan se foredraget igjen i etterkant dersom du ønsker å gjennomføre prosjektet når du har fått delene.

Eirik Midttun

Eirik Midttun har jobbet hos Nordic Semiconductor i til sammen 12 år, hovedsakelig med programvareutvikling for små trådløse dingser med batteri. Høydepunktet i den karrieren var så klart å få være med å utvikle BBC micro:bit, for så hjelpe til med å introdusere den til Norge.

Les også