Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto: Magnus Berg

Tema: Realfag

Foreldreprat: Ditt unge kodetalent

Oppdatert: 21. nov. 2023 Streaming

Hvordan kan du som forelder støtte dine barns kodetalent og utfordringer? Hva er det de unge koderne er opptatt av?

Vi fikk besøk av Marianne Hagelia, en ekspert på barn og unge som utmerker seg i programmering, som deler innsikt fra sin forskning på en gruppe unge kodere.

Marianne gir oss verdifull innsikt i hvordan du kan gå frem for å bygge opp under, og involvere deg, i kodeinteressen til barnet ditt.

Felles for de unge kodetalentene er at de lærer seg programmering på egen hånd og navigerer ulike lærings- og identitetsutfordringer. Mange av disse ungdommene føler seg oversett i det konvensjonelle utdanningssystemet, og tar derfor kontroll på egen læring og identitetsutvikling - ofte ved å gå fra gamere til kodeeksperter. Marianne vil kaste lys over hvem disse unge kodetalentene er, hvordan de tilegner seg ferdighetene sine, og hvorfor de er så dedikerte til koding.

Dette er et foredrag for deg som ønsker å forstå og støtte ditt barns talenter og utfordringer innen koding.

Om foredragsholder

Marianne Hagelia er opptatt av digital didaktikk og bruker sin bakgrunn i pedagogikk, informatikk og mediefag inn i nettpedagogikk. Hun er allmennlærer og har arbeidet med pedagogisk bruk av digitale verktøy siden 1997. Hun jobber i dag på campus Remmen i Halden og har nylig tatt en doktorgrad ved NTNU som handler om unge kodere.

Relaterte bærekraftsmål

Les også