Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
to barn leser i en bok sammen

Råd og tips

Foreldreprat: Tenn gnisten

Oppdatert: 27. feb. 2024 Streaming

Lær mer om hvordan barn knekker lesekoden - med en metode som er like effektiv for både jenter og gutter. Dette er essensielt for å bygge videre på lesing og forståelse.

Lesing er grunnlaget for de fleste fag, men mange sliter med å få det til.

"Tenn gnisten" er et prosjekt på Island der alle 48 førsteklassingene klarte å knekke lesekoden etter første året, dvs. klarte å lese enkelte ord. Etter andre året klarte 83% å lese ord og forstå tekst, mens 52% av elevene i 20 kontrollskoler klarte det samme.

I prosjektet legges det stor vekt på motivasjonsfaktorer og at barna finner sine interesseområder, sammen med fokusert øving, oppfølging og utfordringer.

Hør mer om prosjektet og nøklene for suksessen, og få med deg tips du kan bruke på hjemmebane.

Om foredragsholderen

Hermundur Sigmundsson er professor i biologisk psykologi ved Institutt for psykologi, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim. Hans forskningsområde er læring, ferdighetsutvikling og motivasjonsfaktorer. Han har utviklet en lesemetode som heter READ som gir gode resultater i forhold til leseferdigheter. Hermundur har skrevet over 130 vitenskapelige artikler og 8 bøker.

Relaterte bærekraftsmål

Les også