Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En moderne bygning med et skilt som bærer logoen til Teknisk museum
Teknisk museum i 2024. Foto: Lars Opstad

Bauta for Norsk Teknisk Museum – en teknologibragd

Bautaen, som ble avduket i 2014 i forbindelse med Norsk Teknisk Museum 100-årsjubileum, er reist utenfor museets hovedinngang på Kjelsås i Oslo.

Ta et selvportrett med en bauta og vinn en sekk!

Gjør norgesferien ekstra minneverdig med Tekna-bautaene. Vi trekker 3 vinnere som får tilsendt en Norrøna 20L sekk.

Bautaen hedrer initiativtakere, bidragsytere, ansatte og besøkende for «teknologiformidling gjennom 100 år».

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Det er et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. Museet lykkes i sitt ønske om å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet i landet. De er dessuten et nasjonalt referansesenter for forskning, formidling og forvaltning av teknologiens, medisinens og vitenskapens historie og muligheter. Museets ansatte kobler historien med nåtid og fremtid.

Et eksempel på dette er at når museets 100 års jubileum falt sammen med grunnlovens 200 års jubileum, arrangerte museet en interaktiv utstilling som fikk navnet «TING. TEKNOLOGI OG DEMOKRATI». Utstillingen var laget slik at den engasjerte både voksne og barn. Museet, som også rommer Oslo Vitensenter, har lykkes særlig godt i sin satsing på barn og unge. De har tilrettelagte opplegg for alle trinn fra barnehage til videregående skole, og holder et høyt pedagogisk nivå.

Stiftelsen Norsk Teknisk Museum ble etablert i 1914 i forbindelse med den store jubileumsutstillingen på Frogner i Oslo.  Museet holdt til i Vikingeskipsmuseet på Bygdøy og i Fyrstikkalleen på Etterstad før det i 1986 flyttet inn i nytt, skreddersydd bygg på Kjelsås.

Museet har enn rekke samarbeidspartnere og bidragsytere. I tillegg til organisasjoner og bedrifter har museet også en venneforening som samarbeider med Tekna og Nito om månedlige teknologihistoriske arrangementer, i tillegg til to familiesøndager i året med åpent hus.

Les mer:

Bautaens plassering:

 

Tekna-bautaene

Tekna reiser bautaer rundt omkring i landet som skal minne oss om bragder innen teknologi og realfag. Les mer om andre Tekna-bautaer for store og viktige norske teknologi- og forskningsbragder.

Les også