Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Datamaskiner i serverrom
Foto: Unsplash

Politisk

Høring: Revidert datasenterstrategi

Publisert: 16. jan. 2023

Det bør stilles krav til bruk av energieffektiv teknologi og utnyttelse av overskuddsvarme i norske datasentre på grunn av økende digitalisering og energikrisen i Europa.

Innspill: Revidert datasenterstrategi (pdf)
Sendt til Kommunal- og distriktsdepartementet

 

Høringsinnspillet kort oppsummert:

  • Det bør stilles krav til bruk av energieffektiv teknologi og utnyttelse av overskuddsvarme i norske datasentre på grunn av økende digitalisering og energikrisen i Europa.
  • Prioritering av datavirksomhet som skal huses i norske datasentre bør vurderes på grunn av kraftintensiviteten og mulig fremtidig strømknapphet i Norge.
  • Det bør stilles krav til sikring av datasentre med internasjonalt anerkjente sikkerhetsstandarder, som EN 50600 og ISO 27001, og sertifisering av offentlige virksomheter etter ISO 27001.
  • Det må iverksettes flere sikkerhetstiltak for å sikre datasentrene mot fysiske og digitale angrep, og det bør stilles krav til høy fysisk sikring, krav til personell og underleverandører.
  • Tekna mener at regjeringen bør målrette elavgiften direkte mot kryptominere, fremfor å ramme hele datasenterbransjen, og avviser avvikling av den reduserte satsen i elavgiften for datasentre.

 

Relaterte bærekraftsmål

Les også