Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gruppebilde av seks personer foran en vegg

Råd og tips

Tre grunner til å være med i en fagforening

Publisert: 22. apr. 2021

Å bli medlem av en fagforening er viktigere enn noen gang. Har du mastergrad i teknisk-naturvitenskapelige fag? Her er tre gode grunner til å bli Tekna-medlem.

1. Trygghet 

Medlemskapet i Tekna skal gi deg en ekstra følelse av trygghet. Tekna tilbyr medlemmene sine juridisk hjelp om de havner i en usikker situasjon på jobb. Vi gir også privatrettslig hjelp og vi har uføreforsikring for studentene våre inkludert i medlemskapet. Tekna er ditt sikkerhetsnett når det oppstår uforutsette ting på jobben eller på studiene. 

– Vår avdeling for arbeidsliv og juss gjør meg stolt hver eneste dag jeg går på jobb. Fordi jeg vet at de som ber om hjelp får den hjelpen de trenger. Spesielt i tider med kriser og omstilling ser vi virkelig verdien av de dyktige juridiske rådgiverne som jobber i Tekna, sier Generalsekretær Line Henriette Holten. 

Bli medlem

Som medlem i Tekna får du tryggheten av en sterk fagforening i ryggen, faglig påfyll, sosiale møteplasser og en av Norges beste bank- og forsikringsavtaler.

2. Få en plass ved bordet

Medbestemmelse, eller å få en plass ved bordet, handler om at du som arbeidstaker har en hånd på rattet i ditt eget arbeidsmiljø. Er dere tre Tekna-medlemmer kan dere danne gruppe, velge tillitsvalgt og sikre god dialog mellom de ansatte og ledelsen.  

– På arbeidsplasser der det er Tekna-grupper ser vi at de tillitsvalgte har god oversikt. En allerede etablert dialog med ledelsen gjør det lettere å ivareta Teknas medlemmer ved kriser og omorganisering, sier Anders Kvam, forhandlingssjef for Tekna privat.  

3. Bli en del av noe større

Fagforeninger har alltid jobbet for arbeidstakernes rettigheter. 37,5 timers arbeidsuke, ferie og overtidsbetaling er en selvfølge for mange i dag, men hadde ikke vært det uten ukuelig innsats fra de organiserte før oss. Denne jobben slutter ikke, og ditt medlemskap gjør vårt fellesskap sterkere og bedre. Du gjør at vi blir lyttet til. 

Du har kanskje hørt om den norske modellen. Den inneholder spillereglene for arbeidslivet, og for hvordan arbeidsgiver- og arbeidstakernes hovedorganisasjoner og politiske myndigheter møtes og snakker sammen. Det er dette som kalles «trepartssamarbeidet». 

– Tekna og norsk arbeidsliv trenger dere. Sammen er vi sterke. En høy organisasjonsgrad gir oss tyngde i saker som er viktige for medlemmene våre. Dette gir oss mulighet til å skape et bedre samarbeidsklima mellom ledelse og ansatte på den enkelte arbeidsplass, samtidig som vi får større legitimitet når Tekna uttaler seg i saker om norsk arbeidsliv, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik

Ta din plass ved bordet – bli medlem i en fagforening

Når ledelsen skal diskutere neste års lønnsvekst, omorganiseringer eller kanskje permitteringer, lønner det seg å ha en tillitsvalgt i rommet. Er du Tekna-medlem, så snakker hun din sak. Les mer om hvorfor det lønner seg å være med i en fagforening.

Les også