Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En Arbeider med laptop og verneutstyr foran et solcelleanlegg

Sivilingeniører innen elkraft er et av Tekna-yrkene med sterkest vekst det siste året.

Sterk vekst i Tekna-jobber

Det er blitt 2,9 prosent flere lønnstakere i Tekna-yrker det siste året, ifølge nye tall fra SSB. Det gir en vekst på nær 6000 lønnstakere hvorav flere IT-yrker nok en gang topper tabellen. Se hvilke Tekna-yrker som vokser mest nederst i artikkelen.

Blant de større yrkene med mer enn 2 000 lønnstakere er det programvareutviklere som har hatt den sterkeste veksten det siste året, fulgt av ledere av IKT-enheter og sivilingeniører innen elkraftteknikk. Elkraftteknikk er en kjernekompetanse innen blant annet fornybar energi. Til sammenligning forventer U.S. Bureau of Labor Statistics at den høyeste lønnsveksten i USA de neste ti årene vil komme i yrker med tilknytning til vindkraft og solenergi.

Veksten innen elkraftteknikk og fornybar energi kommer godt med i en utvikling hvor det etter hvert forventes sterk nedgang i antall oljejobber.  Geologer og geofysikere, sivilingeniører innen petroleum og ledere av olje- og gassutvinning ligger alle nær bunnen med en sterk nedgang i antall lønnstakere det siste året. Antall ansatte i de disse oljeyrkene har altså gått ned på tross av den gunstige oljeskattepakken som ble vedtatt på forsommeren i fjor.

Du kan se neste kvartalstall i artikkelen: De unge dominerer IT-næringen.