Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en mann som viser en kollega noe på datamaskinen

Siden 2016 har det blitt 51% flere programvareutviklere i Norge.

Programvareutviklere har Norges høyeste jobbvekst

Tekna-yrket programvareutviklere har hatt Norges høyeste prosentvise jobbvekst de siste fem årene. Målt i antall nye jobber er det fire Tekna-yrker på topp ti i Norge.

Med tallene for jobbvekst i 1. kvartal er det nå gått fem år siden begynnelsen på SSBs nye statistikk for norske arbeidsplasser. I denne perioden har det blitt 51 prosent flere programvareutviklere i Norge. Det topper i Norge foran «Eiendomsmeglere og – forvaltere». Da er alle yrker med mindre enn 500 lønnstakere holdt utenom fordi selv små endringer gir store prosentvise utslag.

søylediagram

Målt i antall nye lønnstakere kommer hele fire Tekna-yrker inn på topp ti i Norge. Det er kun de store yrkesgruppene som kan hevde seg i en konkurranse om antall nye jobber. Det offentlige, IKT og bygg og anlegg dominerer på topp ti.

søylediagram yrker

Hvis vi ser på alle Tekna-yrkene samlet så er det IKT-yrkene som dominerer i toppen for både prosentvis vekst og for antall nye jobber. I tillegg har det vært høy vekst i bygg og anlegg for landskapsarkitekter, arealplanleggere, sivilingeniører i bygg og anlegg, ledere av bygge- og anleggsvirksomhet og sivilarkitekter. I motsatt ende har det vært en spesielt svak utvikling i Tekna-yrker med tilknytning til olje- og industrivirksomhet.

Les også IKT har høyest lønnsvekst

Om du lurer på utviklingen videre, kan du finne tallene for siste år per 2.dre kvartal 2021 i artikkelen: Sterk vekst i Tekna-jobber