Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en utvikler som jobber med kildekodeutvikling på en laptop med ekstern skjerm

Både sterk jobbvekst og lønnsvekst har preget IKT-yrkene de siste 5 årene.

IKT har høyest lønnsvekst

IKT utgjør fem av de syv Tekna-yrkene med høyest samlet lønnsvekst de siste fem årene, ifølge tall fra SSB. Flere oljerelaterte yrker dominerer bunnen av lista.

Med tallene for lønnsutviklingen i 1. kvartal er det nå gått fem år siden begynnelsen på SSBs lønnsstatistikk for alle norske yrker.  De fem IKT-yrkene på toppen av lista er sikkerhetsanalytikere, ledere av IKT-enheter, sivilingeniører innen telekommunikasjon, andre programvare- og applikasjonsutviklere og programutviklere. Disse yrkene har i hovedsak også hatt sterk jobbvekst i den samme perioden.

Programvareutviklere har Norges høyeste jobbvekst.

I motsatt ende er ledere av olje- og gassutvinning den største gruppen med svak lønnsutvikling de siste fem årene. Noen andre små yrkesgrupper har hatt like svak eller svakere prosentvis lønnsutvikling. Det store bildet viser imidlertid svak lønnsutvikling i olje- og industrirelaterte yrker, og disse sektorene har også hatt en svak utvikling i antall jobber i den samme perioden.

Lurer du på hvordan lønnen utvikler seg videre? Les høyeste lønnsvekst for Tekna-yrker i neste kvartal.

Er du interessert i Teknas lønnsstatistikk basert på innrapportert lønn fra medlemmer en gang i året, finner du den her: Teknas lønnsstatistikk 2020