Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Oversiktsbilde av en fabrikk ved havet med en stor tomt ved siden av

Høy lønnsvekst blant kjemikere kan skyldes vekst innen batteriteknologi, som den planlagte batterifabrikken Frey er et eksempel på. Foto: FREYR

Høyere lønnsvekst for Tekna-yrker

Gjennomsnittlønningene for Tekna-yrker har økt mer enn den samlede lønnsutviklingen i Norge det siste året, ifølge nye tall fra SSB. Som vanlig er det flere IT-yrker som topper lønnsveksten blant Tekna-yrkene. Se hele tabellen for alle Tekna-yrkene nederst i artikkelen.  

Den vektede gjennomsnittlige lønnsveksten var på 2,6 prosent for Tekna-yrkene det siste året, mot 2,1 prosent for avtalt månedslønn for alle lønnstakere samlet, ifølge tall fra SSB. Applikasjonsprogrammerere og sikkerhetsanalytikere hadde høyest vekst i månedslønn, fulgt av forsknings- og utviklingsledere, kjemikere, programvareutviklere, sivilingeniører i miljøteknikk og ledere av IKT-enheter.

Generelt har det over lengre tid vært høy lønnsvekst i IKT-næringen. Det skyldes blant annet høy etterspørsel etter IT-kompetanse. Det er imidlertid fortsatt 22 næringer med høyere gjennomsnittslønn enn IT-tjenester for ansatte med master eller forskerutdanning, ifølge tall fra SSB.

Den høye lønnsveksten blant kjemikere kan kanskje være påvirket av en gryende sterk vekst innen batteriteknologi. Industrieventyret Freyr er et tidlig eksempel på den forventede sterke veksten innen batteriteknologi.

Svakest lønnsutvikling blant Tekna-yrkene hadde sivilingeniører innen petroleum og ledere av olje- og gassutvinning.

Nysgjerrig på hvordan lønnen utvikler seg videre? Finn tabell for utviklingen i neste kvartal i artikkelen: De viktigste lønnsforhandlingene er i bytte av jobb.