Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
to eldre mennesker koser seg med  dataspill

Hva med pensjonen din ?

Oppdatert: 16. feb. 2024

Avklar om du fortsetter å være med i bedriftens tjenestepensjonsordning. Om ikke, bør arbeidsgiver kompensere for dette på annen måte.

Medlemskap i folketrygden

I utgangspunktet må du være medlem av folketrygden for å fortsatt være med i din norske arbeidsgivers tjenestepensjonsordning. Men det kan gjøres unntak fra kravet om folketrygdmedlemskap om du arbeider for samme foretak som i Norge, eller i foretak tilknyttet dette. Dette må du i tilfelle avklare med arbeidsgiver.

Permisjon

Dersom du under et utenlandsopphold har en lovfestet rett til permisjon fra din norske arbeidsgiver og er medlem av folketrygden, skal du fortsatt være medlem av pensjonsordning.

Dersom permisjonen er basert på avtale, det vil si at du ikke har rett til permisjon etter en lovbestemmelse, må du sjekke ut hva som gjelder i arbeidsforholdet ditt. 

Les mer generelt om tjenestepensjon - det bedriften sparer for deg.

Her finner du andre ting du må ha ha orden på om du skal jobbe i utlandet.

Fant du det du lette etter?

Les også